POGLED

Kekova Rijeka sada izgleda europski

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
29.11.2013.
u 08:00

Ako već treba dijeliti zasluge, onda Keku pripadaju najveće zasluge što je momčad nakon dvadesetak utakmica dignuo na najvišu razinu ove sezone.

Rijeka se od svojih navijača u zadnjoj utakmici Europske lige oprostila doslovno u europskom stilu. Odigrala je Rijeka najbolju europsku utakmicu iako nije uspjela ostvariti prvu pobjedu.

U prvom poluvremenu protiv Vitorije Guimaraes, nogometaši Rijeke kroz posjed lopte stvorili su više prilika nego u svim prethodnim europskim utakmicama. Odmorni i motivirani, igrači Rijeke preveli su agresivan nogomet u plitkom rasporedu na svim dijelovima terena.

Momčad Matjaža Keka posebno je impresivno izgledala u presingu na protivničke igrače s loptom, koju su osvajali brže nego što su je gubili. Tako se intezivan nogomet ove sezone nije igrao na Kantridi. Vitoria Guimaraes na Kantridu je stigla s referencom momčadi koja igra najbrži nogomet u skupini I. Za razliku od Betisa i Lyona, Vitoria je na Kantridi igrala na pobjedu u najboljem sastavu. Igrači koji su u prvoj utamici u Guimaraesu na širokom prostoru bili neuhvatljivi, u prvom poluvremenu na Kantridi jedva da su uhvatili malo zraka.

Ovakvo moćno izdanje Rijeke u ovom razdoblju sezone nije se očekivalo. Zato se i moglo očekivati da će momčad u drugom dijelu pasti, ali ne toliko da bi se protivnik dignuo. Naravno da je Matjaž Kek odradio besprijekoran posao.

Ako već treba dijeliti zasluge, onda Keku pripadaju najveće zasluge što je momčad nakon dvadesetak utakmica dignuo na najvišu razinu ove sezone. Za prvu pobjedu u Europskoj ligi ovog puta nedostajalo je malo mirnoće u završnici osmišljenih akcija na što ni jedan trener ne može utjecati.

Tri boda, uz malo sreće mogla je Rijeka i više. No, treba sazrijevati.

>> Rijeka se remijem oprostila od snova o europskom proljeću
>> Kek: Šteta zbog Benkove šanse, ali ništa mu ne zamjeram

Ključne riječi

Komentara 2

DO
dodatnazarada
10:44 29.11.2013.

Imam ponudu za Vas koja bi Vas mogla zanimati jer se tiče financijske pomoći koja je vjerujem mnogima potrebna.Radi se o obliku zarade sa kojim sam zaradio 30-tak tisuća kn za 3 mjeseca.Potrebna mi je grupa ljudi sa kojima ću krenuti u ovaj projekt a trebate samo dobru volju i strpljenje,sve drugo je moja zadaća.Javite se na mail dodatnazarada @ yahoo com, pogledajte o čemu se radi i odlučite jeste li zanteresirani za ono što planiram.

UN
Undertaker
14:23 29.11.2013.

Rijeka, bravo! Igra ima glavu i rep. Portugalci nisu možda ni sredinja kvaliteta europskog nogometa, no, kada se sjetimo da su nedavno naši klubovi gubili od momčadi sa Cipra, Irske, Malte i drugih nogometnih patuljaka možemo biti zadovoljni igrom. Malešš igra odlično, mladi Močinić također, možda i budući novi Luka Modrić, Tomečak igra dobro i ima potencijala, itd. Kek je pokazao da zna složiti ekipu i ako ostanu na okupu ovi igrači + pojačanja eto Rijeke u Ligi prvaka. Neka im je sa srećom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije