Kelavin rekord lige

Kelava: Suigrače ću častiti tek kad primim prvi gol

'27.04.2013., Stadion u Maksimiru, Zagreb - MAXtv Prva HNL, 29. kolo, GNK Dinamo Zagreb - NK Slaven Belupo. .Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
'Marko Prpic/PIXSELL'
28.04.2013.
u 22:45

- Veseli me taj moj novi rekord, što sam 'skinuo' sam sebe. Dečke ću za svoj novi rekord počastiti kad prvi put primim gol - kazao je Kelava.

Trebala je to biti proslava naslova prvaka, osmog zaredom, i proslava 102. rođendana kluba. No u Maksmiru se na susretu slavljenika i Slavena Belupa skupilo svega 1184 navijača.

- Želio sam više ljudi, milijunski Zagreb trebao bi namaknuti nekoliko tisuća ljudi, ali nije u mojoj domeni. Puno se pisalo o tome i nitko nije uspio objasniti. Samo znam da bi moji dečki igrali puno bolje da igraju, primjerice, u njemačkoj atmosferi. Ovako im kažem da ih ne mogu razumjeti ako slabije igraju zbog toga jer su profesionalci, ali... - kazao je Jurčić.

Osam utakmica bez gola

Od slavlja, Dinamo je dobio cvijeće od kapetana Slavena Belupa i autogol Igora Bubnjića za tijesnu pobjedu 1:0.

A slavio je i Ivan Kelava, koji je skinuo svoj dosadašnji rekord. Naime, 2010. nije primio pogodak 688 minuta, a već u 11. minuti jučerašnjeg susreta taj se rekord povećavao, sve do 768 minuta jer plavi nisu primili pogodak od 42. minute utakmice na Poljudu kada ja Kelavu svladao Goran Jozinović.

- Veseli me taj moj novi rekord, što sam \'skinuo\' sam sebe. Dečke ću za svoj novi rekord počastiti kad prvi put primim gol - kazao je Kelava. Dinamo je u Vinkovcima postavio rekord od sedam utakmica bez primljenog pogotka, a sad je taj rekord podignuo na osam. Gosti su zaprijetili dvaput, prvo kad je Martin Šaban lijepo izvozao Tina Jedvaja, pa gađao Kelavin gornji kut, ali nije pogodio. A drugi put je udarac oprobao Čanađija, ali i to je otišlo previsoko. Dinamo je imamo nekoliko prilika, pogotovu Beqiraj (s dva metra), ali lopta nikako nije uspijevala proći blok domaćina. U dva navrata plavi su po triput u svakom od tih napada pucali, ali Koprivničanci su se bacali i branili svoju mrežu, te ju do poluvremena i obranili.

Bubnjić spasio stvar

U nastavku je Sammir u zicer izbacio Beqiraja, ali crnogorski napadač opet nije uspio postići pogodak, pa je i Jurčić poludio zbog toga.

- Nisam bio ljutit jer nismo zabili gol, ali ja želim centarfora koji kad je pred golmanom ide u dribling, puca, potkopa loptu, a ne da kao Bećo samo traži asistenciju - objasnio je Kruno.

Promašaja je bilo još i da je samo dio prilika Dinamo iskoristio, Slaven bi otišao solidno napunjene mreže. Ovako je stvar spasio Bubnjić zakucavši u mrežu Pivarićev ubačaj. U svoju mrežu.

>> Dinamov direktor Svetina: Liga prvaka donijela nam je 12 mil. €

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije