VELIKO SLAVLJE

Kinezima zlato u novoj i uzbudljivoj olimpijskoj disciplini

Reuters
05.02.2022.
u 15:41

Kineski brzoklizači Ren Ziwei, Wu Dajing, Fan Kexin i Qu Chunyusu su do pobjede stigli s vremenom 2:37.348, dok je Italija druga s vremenom 2:37.364, a Mađarska treća s vremenom 2:40.900.

Kina je u subotu osvojila svoju prvu zlatnu medalju na ZOI u Pekingu zahvaljujući mješovitoj štafeti u brzom klizanju na kratke staze, natjecanju koji je sada prvi put održano na Zimskim olimpijskim igrama.

Kineski brzoklizači Ren Ziwei, Wu Dajing, Fan Kexin i Qu Chunyusu su do pobjede stigli s vremenom 2:37.348, dok je Italija druga s vremenom 2:37.364, a Mađarska treća s vremenom 2:40.900. 

Wu je osvojio jedinu zlatnu medalju za Kinu na ZOI u Pjongčangu 2018. Kina je osvojila pet olimpijskih naslova na ZOI 2010. u Vancouveru i tri u Sočiju 2014.

Kina je polufinale završila na trećem mjestu iza Mađarske i Sjedinjenih Država i prema tome ne bi ušli u u finale, no utrka je zbog mogućih prekršaja bila ponovno pregledavana. Nakon pet minuta pregledavanja snimke, brzoklizači koji nastupaju pod zastavom Ruskog olimpijskog odbora (ROC) na kraju su diskvalificirani zbog opstrukcije, zajedno sa SAD-om koje su kažnjene zbog blokiranja.

Predstavnica talijanske štafete Arianna Fontana danas je zahvaljujući ovoj medalji u štafeti postala jedina brzoklizačica, i u muškoj i ženskoj konkurenciji, koja je osvojila devet olimpijskih medalja.

Fontana je do danas bila izjednačena s Amerikancem Apolom Ohnoom i Rusom Viktorom Ahnom s osam medalja sa ZOI. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije