HUMANITARAC Uljepšao božićne dane malim bubrežnim bolesnicima

Klasnić: Lijepo je ohrabriti djecu koja prolaze isto što i ja

23.12.2008.
u 17:12

Sam je sve to prošao, i to na najteži način. Ivan Klasnić stoga je imao što reći djeci u bolnici u St. Pauliju, u svome rodnom gradu Hamburgu. Naime, na poziv liječnika dr. Markusa Josefa Kempera, Ivan je posjetio djecu koja imaju problema s bubrezima. Deniz (14), Jan Philip (11) i Ulas (14) čekali su svoga idola iz Nantesa koji im je barem malo uljepšao bolesničke dane. Tako Deniz svaki dan devet sati provodi na dijalizi, četiri godine čeka donora bubrega.

Donirajte organe
- Rade mi to dok spavam - kazao je 14-godišnji Deniz, a liječnik Kemper pozvao je sve koji mogu biti donori da pomognu onima kojima je to potrebno.

- Tužno je sve to, ali bilo je lijepo družiti se s tom djecom. Hrabrio sam ih, pričao im sve o svojoj bolesti, o operacijama i svemu što sam prošao. Prvo majka, pa potom i otac donirali su mi svoje bubrege i sad se i dalje mogu baviti nogometom. Tako sam, nadam se, uspio ohrabriti i tu djecu da se ne predaju, da se i dalje bore za svoje zdravlje - pričao nam je Klasnić nakon posjeta djeci.

Sreća je što se Ivan sjajno oporavio. No, i on je ovih dana morao na preglede. Naime, u posljednjem susretu njegova Nantesa sa Sochauxom sudario se sa suparničkim vratarom i ozlijedio koljeno.

Prošao je preglede i rezultati baš nisu najbolji, iako je zadovoljan što ništa u koljenu nije puknulo.

- To je sreća u nesreći, da su mi stradali, primjerice, križni ligamenti, to bi bilo gadno, ovako i nije tako strašno - kazao je naš reprezentativni napadač.

Dva tjedna mirovanja
No, izbivanje s terena neće biti baš kratko.

- Liječnici su mi rekli da moram mirovati, dva tjedna ne smijem trčati. Malo su mi stisnuti ligamenti i meniskus, imam vode u koljenu. Rekli su mi da ne žurim s povratkom, jer krenem li prerano, mogli bi mi stradati ligamenti, sve bi se još moglo pogoršati - objasnio je javljajući se iz Njemačke Klasnić.

No, bude li dva tjedna morao mirovati, i tek nakon toga počne trčati, pitanje je koliko će mu trebati za puni povratak na nogometne terene.

Teško da će se oporaviti i biti spreman za 10. siječnja kada se nastavlja francuska liga. Baš u tom prvom proljetnom kolu Nantes je gost Monaca, pa bi Ivan napadao svoje kolege iz reprezentacije Darija Šimića, Jerka Leku i Nikolu Pokrivača. Ovako bi našim igračima u Kneževini moglo biti ipak malo lakše Ivanovim izostankom. Nantes je trenutačno 16. na tablici francuske lige.

Iako nikad nije dobro vrijeme za ozljede, Ivan tijekom praznika neće morati propustiti utakmice za svoj klub.

- Moram se čuti s ljudima iz kluba, ali vjerujem da ću ostati u Njemačkoj tjedan dana i 3. siječnja vratiti se u Francusku - kaže Klasnić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije