IVAN KLASNIĆ Hrvatski napadač traži milijun eura odštete od Werdera zbog propusta klupskih liječnika

Klasnić: Werderovi odvjetnici lažu, pa nisam lud!

17.04.2009.
u 21:00

Elegantno odjeven i nasmijan ušao je u bremensku sudnicu Ivan Klasnić. Supruga Patricia te odvjetnik Teicher pratili su našeg nogometnog reprezentativca uoči ročišta na sudu.

Ivan je tužio svoj bivši klub, odnosno liječnike Götza Dimanskog i njegovu kolegicu internisticu Manju Guhu.

Ivanu je ponuđena i nagodba od 350.000 eura, što je naš nogometaš glatko odbio.
- Nisam ovamo došao radi novca, nego tražim pravdu, želim da na vidjelo izađe cijela istina o mom slučaju - pričao nam je nakon suđenja Klasnić.

Laž je da su mi rekli
Kratko je prepričao kako je to izgledalo i u samoj sudnici, u raspravi koju je vodio sudac Uwe Boysen.

- Sve su strane svoje rekle i moramo predati svu dokumentaciju do sljedećeg mjeseca, a u roku od godinu dana slučaj bi trebao biti riješen - kaže Ivan.

Werderovi odvjetnici tvrde da su Ivana upozorili na bubrežne probleme prije pet godina.
- To je obična laž. Pa zar bih bio lud i igrao nogomet? Naravno da ne bih, liječio bih se, spasio bubrege, pa onda igrao. A ovako sam morao na dvije operacije. Sve to nema smisla i zato nisam pristao na nagodbu. Hoću istinu, da ljudi dobiju ono što su zaslužili, da se vidi tko je kriv.

- Pa mogao sam umrijeti da nije bilo upale slijepog crijeva, sretan sam što su mi tada na pretragama otkriveni problemi s bubrezima, ali bilo je prekasno - ogorčeno će Klasnić, čiji su roditelji također ostali bez bubrega koje su mu donirali. I još će Ivan možda morati na transplantaciju, jer je presađeni bubreg osjetljiviji.

Teškoće s aduktorom
Nerijetko Ivan iz Francuske odlazi u Njemačku na kontrole, posljednji posjet Njemačkoj nije iskoristio za preglede, već samo za suočenje na sudu s ljudima koje drži krivima zbog neodgovornog medicinskog tretiranja njegove bolesti bubrega.

Klasnić i njegova supruga Patricia odmah su se vratili u Nantes, jer Ivanov klub danas kod kuće igra s Nicom.
- Vraćam se zbog utakmice, ali nisam baš siguran da ću igrati jer sam imao problema s aduktorom - zaključio je Ivan, čiji se klub bori za ostanak u prvoj ligi, tek je na 18. mjestu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije