OSIGURALI SP

Klose donio Njemačkoj pobjedu u Moskvi

Miroslav Klose
AFP
10.10.2009.
u 19:21

Pobjedom 1:0 protiv Rusije na moskovskom Lužnikiju nogometaši Njemačke osigurali su kolo prije kraja prvo mjesto u 4. skupini eurokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Slavili su igrači Joachima Löwa 1:0 pogotkom Miroslava Klosea u 34. minuti. Prethodila mu je krasna kombinacija kratkim dodavanjima na malom prostoru, u južnoameričkom stilu. Krasno je u prostor za Mesuta Özila gurnuo Lukas Podolski, a mladi je veznjak Werdera lijepo povratnom loptom pogodio Miroslava Klosea.

Napadač Bayerna zabio je time svoj sedmi pogodak u sedmom nastupu ovoga kvalifikacijskog ciklusa, te 48. gol u 92. nastupu za reprezentaciju. Osigurao je također Nijemcima nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoameričkoj Republici. Kolo prije kraja Rusi više, s četirima bodovima zaostatka, ne mogu sustići “elf”.

Sastav Guusa Hiddinka siguran je sudionik dodatnih kvalifikacija.

Rusi su dominirali u drugom poluvremenu utakmice, no nisu uspjeli zabiti gol čak niti s igračem više nakon što je Nijemcima u 68. minuti zbog drugoga žutog kartona isključen Jerome Boateng.

Golman Schalkea Rene Adler među najzaslužnijima je za ovu pobjedu. U drugom je dijelu utakmice skinuo nekoliko nezgodnih lopti.

Kvalifikacije za SP, skupina 4:

Finska – Wales 2:1 (Porokara 5, Moisander 77 / Bellamy 17)

Rusija – Njemačka 0:1 (Klose 34)

Lihtenštajn – Azerbajdžan (kasnije)

Redoslijed: 1. Njemačka 25, 2. Rusija 21, 3. Finska 17, 4. Wales 9, 5. Lihtenštajn 2 (-1), 6. Azerbajdžan 1 (-1)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije