Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLALI PRIOPĆENJE

Klub se oglasio o propucanom automobilu direktora Osijeka, poslali i apel građanima: 'Zgroženi smo!'

Jose Bota novi je sportski direktor Osijeka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
28.05.2024.
u 13:32

NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao - poručuju iz kluba

Sa sedam hitaca propucan je automobil Josea Bote, portugalskog stručnjaka koji obnaša funkciju sportskog direktora u NK Osijeku. Odigralo se to u Šamačkoj ulici u Osijeku, u najstrožem središtu grada, pod okriljem noći. Da je automobil propucan, uočeno je ujutro. Meci su ispaljeni kroz vjetrobransko staklo. Oglasili su se u utorak ujutro i iz MUP-a, odnosno PU osječko-baranjske. Kazali su da je očevid i dalje u tijeku, a imamo i videozapis na kojem je jasno vidljivo da je policija poduzela sve raspoložive snage kako bi što prije otkrila što je moguće više detalja.

– Prva policijska postaja Osijek, s ispostavom Čepin, danas je u 8.57 sati zaprimila dojavu o oštećenom vjetrobranskom staklu na osobnom automobilu parkiranom u središtu Osijeka. U tijeku je očevid – kratko je danas iza 10.30 sati izvijestila PU osječko-baranjska.

Sada su se o svemu oglasili i iz NK Osijeka, poslali su kratko priopćenje:

- Zgroženi smo ovim incidentom i izražavamo punu podršku našem sportskome direktoru Joseu Boti te molimo sve koji imaju eventualna saznanja o ovom nemilom događaju da se obrate policiji. NK Osijek neće izlaziti s dodatnim izjavama dok traje istraga kako bi nadležna tijela mogla neometano obavljati svoj posao - poručuju iz kluba.

Boto je, navodno, na kraćem odmoru u Portugalu, a na parkiralištu u Šamačkoj ulici propucan je njegov automobil koji je zatekao koordinator omladinske škole, također Portugalac Alfredo Almeida. On je svakako najzvučnije pojačanje minulog zimskog prijelaznog roka. Osijek je njegov angažman potvrdio kratkim videom u kojem Boto poručuje "Bacimo se na posao".

Boto je daleko najveće ime u povijesti Nogometnog kluba Osijek na ovakvim visokim pozicijama. Riječ je o čovjeku koji je tri godine bio skaut, a potom osam godina bio šef skautske službe u Benfici klubu koji je upravo u tom periodu zaradio više novca na transferima od ijednog drugog kluba na svijetu.  Nakon 11 godina provedenih u Lisabonu Boto je bio i šef skautske službe u Šahtaru iz Donjecka od 2018. do 2021. godine, a posljednji angažman bio mu je onaj sportskog direktora grčkog Paoka, od prosinca 2021. do srpnja 2023. godine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije