Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAH KLUBA

Klub za koji su igrali Modrić, Eduardo i Ćorluka za 3000 eura prodao sve trofeje

ARHIVA - Luka Modri? u dresu Zrinjskog iz Mostara i Intera iz Zapreši?a
Foto: goran stanzl
1/4
17.08.2023.
u 14:16

Snježana Hopp, stečajna upraviteljica, podnijela je izvješće u kojem se ističu svi predmeti "na bubnju" prodani za 3000 eura, ali i da su prije otvaranja stečaja otuđena dva automobila. Naime, utvrdila je da je stečajni dužnik neposredno prije otvaranja stečajnog postupka otuđio dva vozila – Opel Astru iz 2008. i Mazdu 6 iz 2016.

Prolazi godinu dana otkako se ugasio nogometni klub Inter Zaprešić, a ovih dana održana je dražba svih trofeja "keramičara". Ukupno je na prodaji bilo 147 komada predmeta (pehari, trofeji, fotografije) koji su procijenjeni na 4000 eura. Snježana Hopp, stečajna upraviteljica, podnijela je izvješće u kojem se ističu svi predmeti "na bubnju" prodani za 3000 eura, ali i da su prije otvaranja stečaja otuđena dva automobila. Naime, utvrdila je da je stečajni dužnik neposredno prije otvaranja stečajnog postupka otuđio dva vozila – Opel Astru iz 2008. i Mazdu 6 iz 2016. Prodaja je evidentirana u poslovnim knjigama stečajnog dužnika, a plaćanja su izvršena prijebojem. Osim toga, prodana su i dva kontejnera koja su bili korišteni kao sportske svlačionice, dvije kosilice trave, stroj za održavanje terena, a naknadno je prodana i klupska perilica rublja te ledomat i to za samo 80 eura.

Rabuzinovo sunce na sigurnom

– Nema brige, sve te predmete, a tu mislim na pehare, medalje, trofeje i fotografije, kupio je novoosnovani klub NK Inker. Svi predmeti ostali su tamo gdje su bili i prije, u prostorima stadiona – rekao je Lovro Benčević, predsjednik kluba i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića.

A gdje se nalazi najvažniji trofej – Rabuzinovo sunce – koji je klub osvojio 1992. godine pobijedivši u dvije utakmice finala hrvatskog kupa HAŠK Građanski?

– Taj trofej se nalaz u mom uredu, dakle na sigurnom – istaknuo je Lovro.

Inter iz Zaprešića osnovan je 1929. godine i djelovao je sve do 2022. godine. Među najveće uspjehe kluba ubrajaju se osvajanje prvoga izdanja Hrvatskoga nogometnog kupa i polufinalist idućega izdanja, osvajač turnira "Slobodna Hrvatska" 1991., doprvaci 1. HNL u sezoni 2004./05. i nastup u Kupu Uefe sljedeće godine te trostruko osvajanje 2. HNL. Za klub su igrali hrvatski reprezentativci Vedran Ćorluka, Dejan Lovren, Mihael Mikić, Luka Modrić, Eduardo da Silva i Zvonimir Soldo, a među poznatijim trenerima klub su vodili Ante Čačić, Josip Kuže, Zorislav Srebrić i Samir Toplak. Klub je tijekom povijesti mijenjao imena (Sava, Jelačić, Jugokeramika, INKER, Inter Zaprešić).

– Novi klub zove se NK Inker. Krećemo u natjecanje iz šestog ranga hrvatskog nogometa, dakle igrat ćemo u Jedinstvenoj županijskoj ligi. Naravno, ambicije su da odmah probamo otići rang više. Koliko će to biti moguće, vidjet ćemo. Ima u ovoj ligi sigurno dobrih momčadi – istaknuo je Benčević.

Među ostalim, Inker će u ligi igrati protiv klubova kao što su Turopoljac, Meštrica, Rakov Potok, Kupa, Klokočevac Klas, Strmec...

– Ako ništa, imat ćemo najbolji stadion u ligi – našalio se Lovro.

Tko sada upravlja stadionom?

– Zajednica sportskih udruga grada Zaprešića. I to ne samo stadionom, upravlja kroz SRC Zaprešić teniskim terenima i dvoranom – kaže Benčević.

A kuglana?

– To nema veze s nama. Njome upravlja kuglački klub Zaprešić – istaknuo je Lovro.

Imate poznato ime na klupi novoosnovanog kluba?

– Da, Tomislav Gondžić je naš trener. Vratili smo u klub još neke starije igrače koji su se stavili na raspolaganje. Primjerice, Tomislav Šarić, pa Ćosić, Soldo, ali ne Zvonimir, ha ha – reći će novi predsjednik kluba.

Tomislav Gondžić igrao je u Zaprešiću u dva navrata, ali je imao zavidnu karijeru u Dinamu i Zadru, a dvije sezone odradio je u austrijskom Weizu da bi igračku karijeru završio u Mladosti iz Kraja Donjeg.

19 selekcija, 300 djece...

– Uz seniorsku momčad u klubu trenutačno imamo 19 selekcija svih dobnih uzrasta. To je negdje oko 300 djece na što smo posebno ponosni. Tri naše selekcije, pioniri, kadeti i juniori natječu se u drugom razredu hrvatskog nogometa, naravno kada govorimo u ligama mladeži. I jedna novost. Oformili smo jednu selekciju djevojčica. Gledajte, mene kao predsjednika Zajednice športskih udruga grada Zaprešića dočekala je situacija da nogometa u Zaprešiću više ne bi bilo. Ja to niti u jednom trenutku nisam želio dozvoliti i na prošlost se neću vraćati. Mi imamo priliku napraviti jednu lijepu pozitivnu priču da s djecom možemo graditi i ispričati jednu super zaprešićku priču. Stadion možemo vratiti Zaprešiću, da on opet postane mjesto okupljanja, da postane mjesto gdje ćemo svi zajedno voljeti taj nogomet, ako je nešto od nogometa bilo lijepo gledati u Zaprešiću, onda su to upravo djeca. Postignuti su lijepi rezultati i dokazano je da ta Škola nogometa radila dobro, a ja bih se čak usudio reći odlično – rekao je Lovro. 

 
 
Ključne riječi

Komentara 1

EJ
ejStef
16:19 17.08.2023.

Kako je Dinamo krenuo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije