mladi vukovarac

Konačno debitirao veliki talent Hajduka, ima posebnu vezu s Karoglanom: 'Ovo je neopisivo!'

Hajduk Split v AC Milan U19 - UEFA Youth League - Semi-Final - Stade De Geneve
Jonathan Moscrop
12.11.2023.
u 20:52

Prošle sezone bio je važan član juniorske momčadi koja je napravila senzaciju i ušla u finale juniorske Lige prvaka, a onda je poslan u Solin na 'kaljenje'. Zbog okolnosti s Melnjakom, Karoglan ga je bez puno razmišljanja povukao u Hajdukovu A momčad.

Za Hajduk je protiv Varaždina (3:1), u petoj pobjedi u nizu, debitirao mladi Šimun Hrgović (19). Mladi lijevi bek na poziv Mislava Karoglana upao je među seniore nakon teške ozljede Darija Melnjaka, a Hajduk je na njegovog poziciji ostao samo na Ismaelu Diallu. Hrgović ga je u 75. minuti zamijenio u igri  Prošle sezone bio je važan član juniorske momčadi koja je napravila senzaciju u juniorskoj Ligi prvaka, zabio je za 3:0 protiv Milana i zacementirao prolaz u finale, a onda je poslan u Solin na 'kaljenje'. Zbog okolnosti s Melnjakom, Karoglan ga je bez puno razmišljanja povukao u Hajdukovu A momčad.

- On je krasan momak i jako smo povezani. U kadetima sam ga iz veznog reda vratio na poziciju na kojoj sada igra - nakon utakmice komentirao je Karoglan, dok je Hrgović opisao osjećaj kada je prvi put istrčao na Poljud u dresu seniora.

- Ovo je nešto predivno. Iako sam prošao juniorsku Ligu prvaka i velike emocije, ovo je ipak posebno i neopisivo. Žao mi je zbog ozljede Melnjaka, on je uvijek bio prvi kada treba pomoći i dati savjet, uvijek mi je davao smjernice i o njemu mogu kazati samo najbolje. Suigrači su mi prije utakmice također dali podršku, kazali su mi da uđem ponosno i da se ne bojim pogreške, svi će stati iza mene - rekao je mladi hajdukovac rođen u Vukovaru.

Dodao je kako bi i dalje volio skupljati minutažu i u Solinu.

- Imam dvojnu registraciju i volio bih nastupati i za Solin te skupljati što više minuta na terenu.. Ako se ukaže prilika da nastupim opet za seniore, naravno da ću je iskoristiti najbolje što mogu. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 2

ST
sttipe
10:36 13.11.2023.

Očekivali smo i Brajkovića, 15tak minuta, da se šta prije navikne..Dajaku nije naš igrač, ne čini mi se nešto bolji od Brajkovića...

MK
MKinkognito60
22:41 12.11.2023.

Inače Hajduk pljuje po suđenju, hoće li ovaj put sahvaliti za naklonost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije