LIJEVI BEK PROBLEM

Kovač mora moliti za Pranjića jer ne trenira punim ritmom pet dana!

29.05.2014., Bad Tatzmannsdorf, Austrija - Jutarnji trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu. Danijel Pranjic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.06.2014.
u 10:30

Na Vidi se vidjelo da u ozbiljnoj utakmici ne može igrati na mjestu tog lijevog beka, njegove obrambene kretnje su totalno krive, čuva igrača sa suprotne strane, baš kao što rade dešnjaci.

Reprezentativci su u nedjelju bili slobodni, dan odmora odlično im je došao. No izbornik Niko Kovač nije imao pravo na slobodan dan. Odnosno, vjerojatno ga je proveo u molitvi za zdravlje Danijela Pranjića, to mu je trebao biti jedini nedjeljni posao. Naime, Kovaču je nakon utakmice s Malijem valjda postalo jasno da na poziciji lijevog beka nema zamjenu za Pranjića. I mora se moliti za njegovo zdravlje, jer Pranjić već pet dana ne trenira punim ritmom! Liječnici uvjeravaju da će sve biti u redu, ali kako reče Kovač u Badeljevu slučaju. "ti mišići su zeznuta stvar, uvijek se ozljeda može vratiti".

Slična je situacija i s Pranjićem, samo što je njegova ozljeda u odnosu na Badeljevu puno blaža. Njega nije "skokošio" Ogi Vukojević, koji je izvan stroja izbacio Badelja i Močinića. Pranjić je sam otišao s treninga, zabolio ga je mišić, bilo je to treći dan priprema. U tom je trenutku Kovač shvatio da je ritam treninga žestok, brzo je igračima dao slobodno jutro. Ostavimo Kovača u njegovim molitvama za Pranjića, procijenimo učinak Domagoja Vide i Šime Vrsaljka na tom lijevom beku.

Vidine kretnje posve krive

– Vida je dobar u defenzivi, Vrsaljko u ofenzivi – kratko je procijenio Kovač. Naravno, rekao je da je zadovoljan, da su oni dobre alternacije Pranjiću. Nije ni mogao drugačije reći, kao da ima neki drugi izbor. Prva varijanta alternacije bio mu je Bubnjić, koji je brzo pokazao da nije lijevi bek.

A na Vidi se vidjelo da u ozbiljnoj utakmici ne može igrati na mjestu tog lijevog beka, njegove obrambene kretnje su totalno krive, čuva igrača sa suprotne strane, baš kao što rade dešnjaci. Vrsaljko je, pak, jurišao u napad, ulazio na desnu nogu, ali problem se stvarao kada je trebao probijati do kornera. Ma, da Kovač spoji njih dvojicu ne bi imao alternaciju za Pranjića.

Treća opcija koju mnogi nameću Kovaču je Ćorluka. Svi se pozivaju na onu jednu utakmicu s Turskom u dodatnim kvalifikacijama za EP 2012. koju je odigrao briljantno.

A Ćorluka je naš najbolji stoper, udarni igrač obrambene formacije. Zaista je rijetko igrao na mjestu lijevoga beka, a ne treba zaboraviti da nam je ta utakmica s Turskom jedna od najboljih posljednjih godina, odlično je igrala cijela momčad. Pa i "krivi" lijevi bek mora biti dobar.

Ne pucaju svi od sreće

Posljednja varijanta koju Kovač mora isprobati je Danijel Lovren kao alternacija. Od svih naših stopera igra najbolje lijevom nogom, fizički je superioran, moćan... Lovren sigurno ne puca od sreće što je ispao iz prve momčadi. Na pripreme je došao kao jedan od najboljih stopera Premiershipa, Liverpool je za njega spreman platiti milijune eura, a on ne može izboriti mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.

>>Pehisti: Imali su misteriozne prehlade, teške prijelome, ali su neki i zdravi kod kuće gledali TV

Komentara 14

CR
croscorpio
11:13 02.06.2014.

Danijel Lovren?? Alternacija?? Ovo se zove ozbiljno novinarstvo?

ST
Steckdose
11:16 02.06.2014.

Da "Danijel Lovren" :))

IB
ivan_b
12:08 02.06.2014.

čuj ti ove vrle trenere što komentiraju, nogomet vidjeli na TV-u i uživo su gledali minimalno 1. županijsku ligu Pustite Kovača da sastavi udarnu ekipu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije