Hrabri Van Gaal Nizozemski trener, unatoč oporbi u klubu, vjerovao 22-godišnjem vrataru

Kraft junak, ali Bayern želi Neuera

'Bayern Munich\'s goalkeeper Thomas Kraft celebrates after Bayern Munich\'s striker Mario Gomez scored a goal against Inter during their the Champions League football match on February 23, 2011 at San
'GIUSEPPE CACACE'
24.02.2011.
u 20:30

Thomas Kraft za Bayern je debitirao 23. studenoga 2010. godine, a ugovor mu istječe u lipnju. Zasad mu nije ponuđen novi

Louis Van Gaal, trener Bayerna, prije nastavka prvenstva odlučio je da Jörg Butt (37 godina) više neće biti prvi vratar. Bio je to šok koji u klubu nisu podržali.

– Kraft me na treninzima uvjerio da je najbolji i zbog toga će braniti.

Nakon srijede navečer, Van Gaal je još jednom potvrdio znanje. Ali i stvorio probleme ljudima koji vode Bayern. Naime, Thomas Kraft (22), koji je za Bayern branio 10 puta (debitirao 23. studenoga prošle godine), na golu je proveo 885 minuta te primio sedam pogodaka.

No, ako je bilo sumnji može li taj 22-godišnjak kvalitetom odgovoriti na Bayernove zahtjeve, na San Siru su one potpuno nestale. Nekoliko čudesnih obrana promoviralo ga je u junaka velike pobjede Bavaraca u dvorištu aktualnog europskog prvaka.

– Jako sam sretan zbog pobjede, zadovoljan sam svojim nastupom, iako moram priznati da sam imao sreće – rekao je za službenu web stranicu Bayerna vratar Thomas Kraft.

Junak sa San Sira, naime, u klubu ne uživa veliko povjerenje. Iako dobro brani, čelnici Bayerna žele kupiti vratara Schalkea i reprezentacije Manuela Neuera.

– Meni je jasna ta želja čelnika Bayerna, Neuer je po meni uz Casillasa ponajbolji svjetski vratar. Jako je hrabar, odlično igra nogom, osjeća igru, a kad pogriješi, vrlo se brzo ponovno vraća u igru. A znam da Bavarci ne žele kupiti vratara koji nije Nijemac – otkrio nam je Tomislav Piplica, dugogodišnji vratar Energie Cottbusa, kod nas je branio za Segestu, Zagreb, Istru i Samobor, a danas je trener vratara reprezentacije BiH.

Kraft je tako u srijedu sebi potpuno promijenio život. Ako mu u bavarskoj metropoli ne budu vjerovali, nema dvojbe da će imati pravih ponuda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije