MILI POLJIČAK

Kraj za mladu nadu hrvatskog tenisa: Amerikanac je bio prejak

FRA, ATP Tour, French Open 2021
EXPA/PIXSELL
09.07.2021.
u 22:30

Samir Banerjee pobijedio 6:1, 6:1 za samo 56 minuta.

Jedini preostali hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji wimbledonskog Grand Slam turnira, 16-godišnji Splićanin Mili Poljičak dogurao je do četvrtfinala juniorske konkurencije, gdje ga je zaustavio Amerikanac Samir Banerjee.

Poljičak je u petak dvaput morao na teren. Prvo je u meču trećeg kola svladao Nijemca Maxa Hansa Rehberga sa 6:1, 6:3, ali je protiv Banerjeeja uhvatio samo dva gema i izgubio 1:6, 1:6 za 56 minuta. Od 1:1 u prvom setu Amerikanac je nanizao 10 gemova, iako je Poljičak u mnogima od njih imao gem-lopte te konačan rezultat ne oslikava zorno pravi omjer snaga na terenu.

Poljičak je do glavnog turnira morao kroz kvalifikacije, što njegov rezultat čini još značajnijim, a juniorski status može koristiti još sljedeće dvije godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije