REAL JE PRVAK ŠPANJOLSKE!

Kraljevi osigurali titulu četiri kola prije kraja, Modrić ušao u anale madridskog kluba

Foto: reuters
1/5
30.04.2022.
u 18:10

"Campeones! Campeones!", orilo se na Santiago Bernabeu. Rodrygo je zabio dva komada već u prvome dijelu. Njegov sunarodnjak Marcelo mu je prvo asistirao za gol u 33. minuti, a onda je deset minuta kasnije Rodrygo zabio još jedan, a s obzirom na šanse koje je imao, čudo je da nije došao do hattricka u prvome poluvremenu

Real Madrid je osigurao naslov prvaka četiri kola prije kraja prvenstva protiv Espanyola na Santiago Bernabeu rezultatom 4:0. Iako im je bio i bod dovoljan da osiguraju titulu, nisu ništa prepustili slučaju.

Rodrygo je zabio dva komada već u prvome dijelu. Njegov sunarodnjak Marcelo mu je prvo asistirao za gol u 33. minuti, a onda je deset minuta kasnije Rodrygo zabio još jedan, a s obzirom na šanse koje je imao, čudo je da nije došao do hattricka u prvome poluvremenu.  Mariano Diaz je u 42. zbog prekršaja zaradio i žuti karton u redovima los blancosa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Drugi dio su domaćini otvorili sa žutim kartonom. Zaradio ga je Casemiro odmah u 46. minuti, a ubrzo su se vratili u 'golgetersku formu'. U 55. minuti zabija Marco Asensio na Camavinginu asistenciju i tu je priča bila potpuno gotova. 

Santiago Bernabeu slavio je i pjecao, Carlo Ancelotti smišljao koga će odmoriti, a kome dati nešto minutaže. Odlučio je po pola sata dati Iscu, Benzemi i Kroosu, a odmorio je Casemira, Diaza i našega Luku Modrića. Upravo je hrvatski veznjak ispraćen uz, malo je reći, gromoglasan pljesak i skandiranje madridskih tribina. 

Foto: reuters

Pokušao je i Vicente Moreno spasiti situaciju ili ju barem ublažiti izmjenama. Izašli su Melendo, De Tomas i Vilhena, a ušli Morlanes, Wu Lei i Vila, no ništa nije pomoglo. 

Isco je u 73. tresao mrežu, ali mu je VAR poništio gol. Dvije minute kasnije Ancelotti je uveo Viniciusa Juniora i Fuentesa umjesto dvostrukog strijelca Rodrygea i Camavingu, a na drugoj je klupi izašao Herrera, a ušao Merida. 

No, ni to nije bilo zatvaranje utakmice, iako se činilo da domaćini samo čekaju kada će ih proglasiti šampionima. Umjesto toga, u 81. minuti Karim Benzema se opet upisao na listu strijelaca i povisio rezultat na 4:0.

"Campeones!  Campeones!", orilo se na Santiago Bernabeu.

Sada se kraljevi mogu potpuno posvetiti Ligi prvaka, naravno, nakon što svi u klubu dobro proslave, posebno Marcelo i Luka Modrić.
Naime,  33-godišnji Brazilac je s novom titulom postao rekorder kluba po osvojenim trofejima, a kapetan vatrenih ušao je u društvo petorice koji ih imaju najviše. Konkretnije, Marcelo će s titulom prvaka biti na 24 trofeja s Realom, Luka na 18.

Iza Brazilca su uz Modrića, Paco Gento (23), Sergio Ramos (22), Karim Benzema (21) i Nacho (18). I dok Marcelo vrlo vjerojatno neće biti dio kraljevskog kluba iduće sezone, prema svemu sudeći, Modrić hoće. Kao i Benzema, kao i Nacho. Što znači da će skupiti još pokoji trofej. Posebno ako "padne" još jedna Liga prvaka. Jer, tad bi postojala prilika da se u idućoj sezoni, uz sve "regularne" titule, može osvojiti europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Inače, Modrić je u Real Madrid stigao 2012. i kroz deset godina osvajao dvaput španjolsko prvenstvo, uskoro i treće, četiri Lige prvaka, tri svjetske titule, jedan Kup kralja te četiri španjolska i tri europska Superkupa.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:03 30.04.2022.

Ne poričem Lukine zasluge ali ipak ovo je bila godina u kojoj je Benzema bio kralj kraljeva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije