PROTIV PARAGVAJA U 18 SATI

Kraljice šoka iz Španjolske: Nismo kao u zatvoru, ovdje barem možemo na kavu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija
Hrvatski rukometni savez
04.12.2021.
u 15:05

O Paragvaju baš nitko ništa ne zna. Tek u službenom biltenu piše da im je najbolja i ključna igračica Marizza Faira, koja igra u Španjolskoj u klubu Gijón. Inače, Paragvaj je do sada igrao samo jednom na Svjetskom prvenstvu, 2017. godine u Njemačkoj

Stela Posavec (25), rukometašica zagrebačke Lokomotive, rodom iz Strahoninca pokraj Čakovca, pokušala je svojim ulaskom ubrzati igru hrvatske reprezentacije protiv Brazila na otvaranju turnira svjetskog prvenstva u Castellonu. Ali, nije išlo...

– Za mene kažu da sam brza i odlična u igri na jedan na jedan, no Brazilke su protiv nas bile još brže, posebice u vanjskoj liniji. Bruna de Paula očitala nam je pravu rukometnu lekciju. Jednostavno u obrani nismo imali rješenje za tu njihovu brzinu, ali i agresivnost. Što se tiče našeg napada, čak smo dolazili u dobre prilike i bilo ih je puno, ali previše smo zicera promašili, previše je bilo stativa, a i nekoliko lopti bacili smo u prazno. Na kraju smo odigrali nešto bolje, ali jedino smo uspjeli smanjiti razliku – istaknula je Stela.

Ne, nismo “izgorjele”

Paragvaj u subotu (18 sati) dobra je prilika za vraćanje samopouzdanja. Ipak je riječ o najslabijoj reprezentaciji u našoj skupini, reprezentaciji koja je u prvom kolu izgubila od Japana s čak 17:40.

– Bit će to utakmica u kojoj ćemo pokušati ispraviti sve pogreške koje smo napravile u susretu protiv Brazila. Moramo odigrati puno gušće, čvršće i bolje u obrani. Moramo protiv Paragvaja pokazati da nismo slučajno bile treće lani na Europskom prvenstvu. Sada više ne postoji nervoza prve utakmice, sad moramo biti puno opuštenije – priča Stela.

Je li u toj prvoj utakmici bila možda prisutna prevelika želja, pa ste na kraju “izgorjele”?

– Ne bih rekla. Jednostavno ništa nam nije polazilo za rukom. Od samog početka Brazil je preuzeo vodstvo i stalno su imali predanost dva, tri razlike, a poslije je to otišlo i na devet. Kada bi se gledalo samo posljednjih desetak minuta utakmice kada smo dobro odigrali i napad i obranu, onda bismo pobijedili. Ali, igra se 60 minuta – dodala je Stela.

Kako ste osobno zadovoljni svojom igrom?

– Pa i nisam zadovoljna. Trebala sam biti puno agresivnija prema njihovim vratima. Trebala sam pronalaziti puno bolja rješenja u napadu kao srednja vanjska igračica. U obrani sam igrala prednju u 5–1 i to je u nekim trenucima izgledalo dobro, ali u nekim i nije. Nekako sam se uklopila u cijelu našu igru koja je imala uspona i padova. Nažalost, više je bilo padova. Da smo barem uspjeli spojiti dvadeset minuta dobre igre...

O Paragvaju nemam pojma

Kako su utakmicu komentirali vaši najbliži, obitelji, prijatelji?

– Dobro, bilo je svakakvih komentara, ali uglavnom i dalje dobivam poruke podrške. Jedan poraz ne mora ništa značiti. Ima tu još puno utakmica koje se mogu odigrati.

Koliko uopće poznajete žensku reprezentaciju Paragvaja?

– Ne znam ništa o njoj. Nikad nisam igrala protiv njih, nikad nisam čula ni za jednu njihovu igračicu. Nešto malo sam gledala kako su igrali protiv Japana i to je to – rekla je Stela.

A što znate o državi Paragvaj?

– Ne baš puno. Znam samo da je u Južnoj Americi – sa smiješkom će reći Stela.

Na Europskom prvenstvu u Danskoj zbog pandemije bile ste 24 sata zatvorne u hotelu, u Španjolskoj je ipak bolja situacija?

– Da, nismo kao u zatvoru. Možemo izlaziti iz hotela, prošetati se, otići na kavu. Ta sloboda kretanja jako nam puno znači. Nismo se naviknule na to da stalno boravimo u zatvorenom prostoru – dodala je Stela.

Dobro, o Paragvaju baš nitko ništa ne zna. Tek u službenom biltenu piše da im je najbolja i ključna igračica Marizza Faira, koja igra u Španjolskoj u klubu Gijón. Inače, Paragvaj je do sada igrao samo jednom na Svjetskom prvenstvu, 2017. godine u Njemačkoj, kada je u skupini prvog kruga izgubio svih pet utakmica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije