SVJETSKI DOPRVACI

Kreće akcija Katar, Zlatko Dalić sutra objavljuje prošireni popis

Zagreb: Izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
30.10.2022.
u 22:41

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u ponedjeljak će objaviti preliminarni, prošireni popis reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo 2022.

Počinje akcija "Katar 2022."! Iako je stručni stožer nacionalne momčadi već poodavno aktivan u skautiranju reprezentativaca i u komunikaciji s njima, tijekom ponedjeljka izbornik Zlatko Dalić službeno će, putem stranice HNS-a, objaviti preliminarni popis igrača za Svjetsko prvenstvo.

Ta će objava proširene liste kandidata dva tjedna prije okupljanja vatrenih biti barem simboličan iskorak hrvatskog nogometa prema najvažnijemu sportskom događaju ove godine. Bit će to spektakularnih 28 dana (od 20. studenoga do 18. prosinca) u kojima će oči cijeloga svijeta biti uprte u katarsku pustinju, u najneobičniji ambijent u kojemu se ikada igralo Svjetsko prvenstvo.

U smjeru Dohe gledat će i cijela Hrvatska, tradicionalno optimistički nastrojena i opčinjena svojom nogometnom reprezentacijom, u ovom trenutku 12. na svjetskoj rang-listi, desetoj u poretku europskih reprezentacija. Podsjetimo, u lipnju 2018. godine, u predvečerje Svjetskog prvenstva u Rusiji, zabilježeno je kako je "Hrvatska pala za dva mjesta u svjetskom poretku i sada zauzima 20. mjesto". Dva mjeseca poslije, zahvaljujući Daliću i njegovim srebrnim herojima, bila je četvrta na Fifinoj ljestvici.

Dalićev preliminarni popis igrača ne treba uzeti zdravo za gotovo, jer s njega će otpasti devetorica igrača, a važno je napomenuti kako će konačna lista od 26 igrača za Svjetsko prvenstvo (koju će izbornik osobno, na press-konferenciji, objaviti 9. studenoga) uključivati isključivo imena koja se pojave u ponedjeljak prijepodne.

Među njima će se sigurno naći devetorica osvajača srebra iz Rusije. Najstariji igrač na popisu bit će 37-godišnji kapetan Luka Modrić iz Real Madrida, a najmlađi njegov imenjak, 20-godišnji vezist Red Bull Salzburga Luka Sučić. 

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Komentara 2

GR
Grana9
03:21 31.10.2022.

Zovi Mišića valjat će kao zamjena na sredini

VE
vecernjimario
07:13 31.10.2022.

Prvo pravilo za ulazak u reprezentaciju je: ne smije biti mjesta za igrače kojima je lopta smrtni neprijatelj, drugo: svaki igrač mora biti zdrav i u formi te redovito igrati matičnom klubu, treće: potpisati izborniku i obečati da neće raditii probleme ako sjedi na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije