KRUNOSLAV JURČIĆ:

Neka mi Špaco ne zamjeri, ali nije li bilo pametnije da Hajduk vodi Vukas?

Stanko Poklepović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
07.04.2015.
u 09:30

Ili Ivan Jurić, Ivan Leko? Isto bi bili četvrti, a možda bi dobili trenera koji će momčad voditi i sutra.

Marko Pjaca s krilne pozicije preselio se iza dva napadača i on to može igrati. No ovo je ipak drukčija pozicija, na krilu prima loptu okrenut prema golu i tu je strašno jak, a ovdje je češće leđima okrenut golu, sa svih strana okružen suparničkim igračima. I sad se vidjelo da ga tijelo još vuče na stranu, naviknuo se tamo igrati. Meni je zanimljiva ta opcija da bude u sredini, ali trebat će mu za to dodatni treninzi, da upije situacije u kojima će se nalaziti. Na tih 20 metara od gola on može biti jako opasan.

Već sam prije rekao da bi se Hajduk borio za ostanak u ligi da nema takvo ime iza sebe. Eto, podatak da su najlošija momčad na proljeće dovoljno govori. No mene zanima može li mi netko iz Hajduka reći što je klub dobio s Poklepovićem? Neka mi ne zamjeri Špaco kojeg volim, čije vježbe i danas imam zapisane i radio sam po njima, ali nije li bilo pametnije da Hajduk vodi Vukas? Ili Ivan Jurić, Ivan Leko? Isto bi bili četvrti, a možda bi dobili trenera koji će momčad voditi i sutra.

Nije dobro kad se nakon derbija govori o sucu, a nakon sudara Rijeke i Dinama se puno priča, ja ne volim o sucima previše govoriti. Suci su griješili na Kantridi, no griješili su na obje strane.

Važno je da se nije vidjela namjera da se nekome pomogne ili odmogne. I u tom nimalo dobrom suđenju, u tom negativnom dojmu pozitivno je što nije bilo namjere, tada je ipak lakše progutati greške sudaca kojih će uvijek biti jer su dio nogometa.

Derbi Rijeke i Dinama donio je nešto po čemu smo dosad kaskali – ritam. Nije tu sad riječ o kvaliteti igre, ali meni je ritam bio dobar. Pokazalo se da je Dinamo ipak bolji, definitivno kvalitetniji od Rijeke. Ne znam je li baš za tih 14 bodova razlike, ali je vidljivo kvalitetniji. Rijeka je bez Kramarića, Moisesa, Jajala, Kvržića ostala bez kvalitete u pojedinim linijama. Ima problem u veznoj liniji i u špici. Defenzivno još mogu odraditi posao, Radošević, Bradarić ili Močinić to mogu, ali u građenju igre imaju problema. Bilo je prilika da se Dinamu napravi šteta.

Plavi su zaigrali s tri igrača u zadnjoj liniji i Šimunović i Taravel dobro su zatvorili bokove, Sharbinija i Jugovića, dobro su izlazili. No, da je Rijeka imala Jajala, igrača koji će brzo okrenuti stranu, Dinamo bi se našao u problemu, stoperi to ne bi stigli zatvarati, stvarale bi se rupe, kakva se i stvorila kod prvog pogotka Rijeke.

Osim manjka kvalitete kod Rijeke, nekako nisam vidio onu energiju s kojom su igrali prošle sezone. Takav mi je dojam, jer i kad su stiskali, nisu to radili zajednički, nisu bili ratnička momčad kao prošle sezone, pogotovu kod kuće.

U 3-5-2 sustavu kod Dinama bilo je zanimljivih rola, plavi su dva bočna igrača dobili vrlo visoko, a Pinto kad igra tako, onda donese puno dobrih stvari. Za razliku od Matela koji kao dešnjak na lijevoj strani to ipak ne može. Svidio mi se Henriquez, ponovno. Napada prostor, on i Fernandes imali su velike prilike i već u pet minuta Dinamo je mogao riješiti utakmicu. Žao mi je što Fernandes, a isto tako i Machado, samo u trenucima pokazuju kakvu imaju kvalitetu, kad budu mogli uhvatiti konstantu, onda će biti pravi igrači.

Vidim da je Zoran Mamić poludio zbog suca i suđenja. I neka je, dobro je to, sad upoznaje taj trenerski posao, taj malo drukčiji svijet. Još da ga upoznaje u drukčijim okolnostima... On ipak ima manji pritisak zbog brata, mnogo manji nego što sam ga imao ja dok sam bio trener Dinama, ili bilo koji drugi trener. Ali to je sve draž nogometa, drukčije se reagira kad si trener. Razlika je kao da doma u fotelji gledate penale nakon 120 minuta ili kad ih sami izvodite.

U srijedu je novi sraz ovih dvaju klubova i to je dosta nezgodno za momčadi. Sad to može biti potpuno drukčija utakmica, sav dojam iz Rijeke mora se izbrisati. Iako je Dinamo pokazao da je kvalitetniji, ovo je potpuno nova utakmica i u njoj svašta može biti. K tome, uzvrat se igra na Kantridi...

>>Hajduk je ovog proljeća najgora momčad lige!

Komentara 6

SO
sojko2
10:22 07.04.2015.

pa to je logika sadašnje uprave Hajduka, bolje da Špaco skuplja iskustvo, možda se proda u Real ili Barcu, pa tek mu je 77, nego dati priliku nekom mlađem.

Avatar white socks
white socks
11:10 07.04.2015.

I ovim potezom uprava hajduka (brbić-pavasović) + sdp (baldasar, milanović, jurjević, josipović) i njihov ajduk pokazuju svoju "kvalitetu". Jadan je klub kojim oni upravljaju a huligani im daju potporu.

AL
alfredö
23:01 07.04.2015.

Kljuno, svaka cast.Ti se hrabro pokazujes , ne krijes se iza nicka kao ovi jadnici dole.Ima jos jedna razlika izmedju vas.Ovi su placeni trolovi, a ti zaista volis tatu. Bas ti nedostaje da te opet malo psuje, vrijedja, omalovazava,pa muu se opet nastojis uvuci u dupe..Sluzince jedno si, bio i ostao.Nikad od tebe covjeka,pa ni karaktera, a s takvim osobinama ne mozes biti kvalitetan trener. Ali nema veze, zato ce biti napolitanke ko u prici. Nadas se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije