JOSIP KUŽE Naš stručnjak u sudačkom vremenu poražen s Albanijom od Portugala

Kuže: Natjerali smo i Cristiana Ronalda da uklizava

07.06.2009.
u 21:56

Sekunde su dijelile Josipa Kužea od najveće subotnje senzacije kvalifikacija za SP, boda protiv Portugalaca u Tirani. Presudio je pogodak Brune Alvesa u trećoj minuti nadoknade.

– Šteta, jer taj smo bod doista zaslužili. Igrali smo iznenađujuće dobro, a presudila je pogreška našega vratara, koji je dopustio Portugalcu da ga nadskoči. U tim trenucima gotovo svi su Portugalci bili u našem šesnaestercu, napadali su svim raspoloživim snagama i tom pritisku nismo se uspjeli suprotstaviti – kazao je Kuže, koji je u kratkom razdoblju preporodio albansku momčad.

Zaslužili smo bod
Jučer je gostovao na nacionalnoj televiziji, javnost je prezadovoljna, kao i predsejdnik Saveza Armand Duka.

– Svi nas hvale, jer smo zaslužili taj bod. Uvjereni smo da nam kod rezultata 1:1 nije dosuđen čisti jedanaesterac. Bio je ovdje Otto Barić. Mnogo mi znači njegova potpora, jer je iznimno cijenjen u Albaniji.

Kako su izgledali Portugalci?

– Nevjerojatno odlučno i motivirano. Prije utakmice njihov izbornik Queiroz kazao je da ne bi želio biti u koži albanskoga izbornika, jer su Portugalci ovu utakmicu shvatili kao posljednju šansu. Tako su i izgledali, čak je i Cristiano Ronaldo uklizavao. Toliko je bio željan pobjede.

Josip Kuže s momčadi je uoči ove utakmice proveo tek desetak dana i još nema pravu sliku u njezinim mogućnostima.

– Teško je u tako kratkom vremenu očekivati čuda. Ta je momčad dobra, ali čeka nas velik posao. Sada ćemo odigrati još prijateljsku utakmicu s Gruzijom pa ćemo na odmor, a na jesen krećemo u nove kvalifikacijske ispite – zaključio je Kuže, nasljednik Ariea Haana na klupi Albanaca.

Oni su pod vodstvom nizozemskoga stručnjaka napravili dva iznenađenja: remizirali su sa Šveđanima u Tirani (0:0) i isti rezultat ponovili protiv Portugalaca u Bragi.

No, Albanija do Kužeova dolaska u pet zadnjih utakmica nije postigla pogodak.

Nisam menadžer
Ima li u Albaniji igrača za Dinamo? – provociramo Kužea.

– Ima, ima, ali o tome ne smijem govoriti jer ste me svojedobno proglasili menadžerom. Uz mene je Džemal Mustedanagić, nekada Dinamov skaut, pa neka on izvijesti nadležne – zaključio je Kuže u šaljivu tonu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije