Pohvale Hrvatu

Lecomte: S izbornikom Gjergjom događaju nam se sjajne stvari

04.09.2022.
u 19:22

Dario Gjergja postao je izbornik Belgije kada je ova reprezentacija krenula u predkvalifikacije za ovaj Eurobasket a u međuvremenu je izborio i drugi krug kvalifikacija za SP

Kad "crveni vragovi" pobijede "furiju" no u svijetu nogometa nije velika vijest, ali kada Belgija pobijedi Španjolsku u košarci e to već ima prizvuk senzacije. A košarkaši Belgije jučer su nadjačali Španjolce (83:73) i tako priredili možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Eurobasketa.

A sve to strateški je osmislio i sproveo 47-godišnji Zadranin na klupi Belgijaca Dario Gjergja. A nakon pobjede nad domaćinom Gruzijom (79:76), Belgija je nadjačala i favorita skupine i praktički osigurala prolaz u osminu finala što njegovi poslodavci iz Belgijskog košarkaškog saveza već sada smatraju velikim uspjehom. No, Gjergjine ambicije tu zacijelo ne završavaju jer mu predstoje još utakmice s Turskom i Bugarskom u kojima će tražiti treću a možda i četvrtu pobjedu.

- Tako sam ponosan na ove dečke jer smo se vratili iz onog lošijeg stanja u kojem smo bili u utakmici s Crnom Gorom. Danas smo imali 35 minuta velikog truda, bacanja za svaku loptu i tako smo pokazali da ljudi trebaju računati na nas. I da nas ne trebaju gledati kao malu košarkašku zemlju.

I doista, Belgija je reprezentacija koja raste i to pod zapovjednom palicom hrvatskog stručnjaka koji je nacionalnu vrstu zemlje u kojoj godinama radi klupsku košarku preuzeo u predkvalifikacijama za ovaj Eurobasket.

- Trebalo je najprije proći predkvalifikacije a potom i kvalifikacije a u međuvremenu smo prošli u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kroz godine smo selektirali igrače, uvjeravali ih da možemo nešto napraviti. Kada smo dobili Srbiju rekli smo sebi da ćemo nastaviti sanjati.

I jesu a angažman Gjergje pokazao se punim pogotkom što je naglasio i igrač utakmice (20 koševa, 4 asista), hitronogi razigravač Emmanuel Lecomte:

- S ovim izbornikom se događaju sjajne stvari. Uvijek imamo dobru vibru u timu i osjećaj da možemo igrati.

A taj izbornik je dao i jednu fer izjavu vezano uz pomlađenog suparnika.

- Moramo reći i to da su Španjolci dan prije igrali u 21 sat a da smo mi igrali popodne i da smo imali puno više vremena za odmor.

Kako god prošao u osmini finala, za koju vjerujemo da će igrati, Gjergja će sada zacijelo imati placet za realizaciju sljedećeg plana:

- Moramo razvijati igrače, od najmlađih do seniora. Imamo kapacitete a imamo i talente jer smo multikulturalna zemlja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije