MARIBOR Nadareni veznjak želi biti vatreni

Ladić Slovencima preoteo Školnika

02.03.2009.
u 20:06

Nakon što smo igrače za nogometnu reprezentaciju tradicionalno tražili po Australiji i Njemačkoj, sada smo jednog kandidata pronašli u susjednoj Sloveniji. Dejan Školnik, 20-godišnji lijevi vezni Maribora, svojim je igrama zainteresirao izbornika mlade reprezentacije Dražena Ladića.

Odbio Sloveniju
– Čuli smo za njegove odlične igre i želju da igra za hrvatsku reprezentaciju. Reagirali smo i vjerujem da će već u sljedećoj prijateljskoj utakmici s Crnom Gorom u ožujku biti s nama – rekao je Ladić.

Školnik je rođen i živi u Mariboru, no njegovi su roditelji iz Cvetlina kraj Trakošćana pa će lako dobiti hrvatsku putovnicu.

– To je formalnost. Moram samo otići u policiju srediti papire – rekao je Školnik.

Zanimljivo, prije nego što ga je nazvao Ladić, odbio je poziv izbornika slovenske mlade reprezentacije Tomaža Kavčiča.

– U klubu su bili jako začuđeni mojom odlukom, no objasnio sam im da je moja domovina Hrvatska i da ne želim igrati ni u jednoj drugoj reprezentaciji – rekao je mladi igrač.

Iako se o tome dosta pisalo u slovenskim medijima, navijači mu nisu previše zamjerili njegovu odluku.

– Navijači su prepoznali da je on srcem u klubu i da je prava viola – kaže Mariborov trener Darko Milanič.

Ove sezone Školnik je jedan od stožernih igrača Maribora, odigrao je 19 od 22 utakmice u prvenstvu, najviše na poziciji lijevog veznog.

– Mogu igrati i ofenzivnog veznog, a ove sezone jednu sam utakmicu čak odigrao na poziciji lijevoga braniča – kaže Školnik.

Njegovim igrama oduševljen je trener Milanič.

– Dejan je izrazito inteligentan nogometaš, ima odličnu lijevu nogu i tehnički je moćan. Jedan je od najzaslužnijih što smo trenutačno vodeći u prvenstvu – kaže Milanič.

Zahovič: Budite sretni!
Važna je Školnikova karakteristika upornost.

– Nevjerojatno je koliko je uporan i predan na svakom treningu. Kad stekne još malo rutine, bit će odličan nogometaš – predviđa Milanić.

Školnikov potencijal prepoznao je sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič.

– Dejan ima ono nešto u sebi po čemu se vrhunski nogometaš razlikuje od prosječnog. Sretni ste što je odlučio igrati za vašu reprezentaciju – poručio je Zahovič.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije