ATP i WTA

Lea Bošković prošla dalje, Martić i Fett ispale, muška konkurencija igra navečer

Osijek: Donna Vekić i Lea Bošković na humanitarnom turniru Hrvatski Premier Tenis
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
23.07.2024.
u 20:27

Lea Bošković plasirala se u četvrtfinale Iasija pobijedivši Lepchenko, Petra Martić ispala je od Avanessjan, a Fett je u Pragu poražena od Tomove, navečer igraju Ćorić i Ajduković

Nakon trećeg dana na ovotjednim ATP i WTA turnirima, Hrvatska je u ženskoj konkurenciji ostala samo na Lei Bošković. 

Lea je u rumunjskom Iasiju slavila protiv Varvare Lepchenko 6-3 i 6-4. U za osvajanje prvog seta dovoljan joj je bio jedan break iako je i na svom servisu morala spasiti dvije break lopte. U drugom setu je upala u break minusa, da bi potom nanizala četiri gema i okrenula meč u svoju korist.

Za razliku od nje, Petra Martić je uoči Olimpijskih igara ispala od Ruskinje Eline Avanessjan 6-2, 5-7 i 6-4. Nakon početnih 2-2, Ruskinja je nanizala četiri gema i osvojila prvi set. U drugom setu vidjeli smo čak sedam breakova od kojih je Petra uzela jedan više i izjednačila, da bi u zadnjem setu psihički popustila i izgubila servis gem za ostanak u meču. Ruskinja je iskoristila četvrtu meč loptu i plasirala se u četvrtfinale.

Jana Fett je u Pragu poražena od Viktorije Tomove 6-3 i 6-4 u meču kojeg je trebala dobiti. U prvom setu povela je 3-0 nakon čega je upala u debelu krizu i ostala bez ijednog gema do kraja seta. U drugom setu je čak dvaput imala prednost breaka kojeg nije uspjela zadržati. Tomova je okrenula set iz 2-4 u 6-4 i prošla dalje. 

U muškoj konkurenciji će u Umagu igrati Duje Ajduković, a suparnik mu je Talijan Luciano Darderi, dok će u Atlanti Borna Ćorić igrati protiv Australca Thanasija Kokkinakisa nestrpljivo čekajući odluku tko će na Olimpijskim igrama zamijeniti ozlijeđenog Poljaka Huberta Hurkacza.

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije