LIGA PRVAKA Milan gostuje kod turskog Fenerbahçea, nepobijeđeni Lyon u Madridu

Liga Prvaka: Carigradski pakao

spo-car-txt.jpg
import
22.11.2005.
u 15:56

Finalist prošlogodišnje Lige prvaka i šesterostruki osvajač tog natjecanja Milan u velikoj je opasnosti da već u skupini završi svoj europski put, a njegovi igrači da daljnje natjecanje gledaju na televiziji.

Naime, "rossoneri" odlaze u carigradski pakao, u goste Fenerbahçeu gdje ih čeka 50 tisuća ludih navijača, i to uzdrmani porazom u talijanskom prvenstvu od Fiorentine. Situacija u skupini E otvorena je za sva četiri kluba (PSV, Schalke) i mogući poraz crveno-crnima bi uvelike smanjio izglede za ulazak u drugi krug, ali i još više nakrivio trenerski stolac Carlu Ancelottiju koji se već i sad opasno ljulja.

- Situacija je teška, znamo da ne smijemo izgubiti, a Fenerbahçe je opasna momčad koja će imati i fanatičnu potporu - rekao je Dario Šimić, kojem se zbog izostanka Cafua i Stama otvara prilika da napokon igra.

- Pripravan sam i pun samopouzdanja. Dobijem li priliku, znam da ću je iskoristiti - istaknuo je naš reprezentativac. Inače, Fenerbahçe je u dvije domaće utakmice, s PSV-om i Schalkeom, postigao ukupno šest pogodaka.

U skupini F Real dočekuje neuzastavljivi Lyon. Klub koji jedini u ligama petice ne zna za poraz, a u Ligi prvaka još nije izgubio ni bod. Iako će oba kluba sigurno u drugi krug, Madriđani će nastojati osvojiti tri boda da se oduže navijačima za visok domaći poraz od Barcelone.

- Jednostavno moramo pobijediti Lyon kako bismo razveselili svoje navijače, koji su poslije utakmice s Barcelonom bili vrlo tolerantni prema nama - rekao je Realov vratar Iker Casillas. U ostalim skupinama može se očekivati da će velikani (Chelsea i Liverpool u skupini G te Inter u skupini H) potvrditi ulazak u osminu finala.


Šimić jedini u konkurenciji

U današnjem kolu Lige prvaka moglo bi se prvi put dogoditi da nijedan hrvatski igrač ne istrči na teren. Naime, Tomislavu Šokoti, napadač Porta, je kao i Dado Pršo (Rangers) na listi ozlijeđenih. Sigurno je da obojica ne mogu igrati. Inače, ta dva kluba igraju međusobno, a Glasgow Rangers stiže u Portugal i bez Nacho Nove, Buffela i Nieta, što bi bitno trebalo olakšati posao Portu. Jedini je od Hrvata u konkurenciji (izgledi da igra su mu mali) Milanov branič Dario Šimić koji u tom elitnom natjecanju nije ove sezone uopće igrao. (dst)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije