Danas se igraju i druge dvije četvrtfinalne utakmice, Lyon - Milan, Inter - Villarreal

Liga prvaka: Lyon opet na vratima polufinala

spo_lyon.jpg
import
28.03.2006.
u 17:00

Lyon je opet stigao pred velika vrata. Ali još ih nikad nije uspio otvoriti. Stajao je na istome mjestu i protekle dvije sezone, no polufinale Lige prvaka odnijeli su mu Porto i PSV.

Izašli iz okvira
Francuska je liga već prožvakana, davno je Lyon izašao  iz njezinih okvira. Četiri je puta bio prvak, a najvjerojatnije će ove sezone to biti i peti put. I Liga prvaka mu je stoga jedino mjerilo, jedina želja. Samo, postoji jedan problem - u goste mu dolazi Milan. No, želite li među najbolje, morate ih i pobijediti. Uz Barcelonu, Lyon igra najljepše, no za ulazak među četiri najbolja ljepota igre neće mu biti dovoljna.
- Trebamo igrati kao u susretu s Realom na početku Lige prvaka kad smo ga u skupini pobijedili s 3:0. Milan nam je veliki ispit. No, danas smo pripravni za sve, više se nikoga ne bojimo - euforičan je Lyonov predsjednik Jean Michel Aulas.

Ali, sad dolazimo do drugog problema - Juninha. Čovjek zbog žutih kartona ne smije igrati. Koliko će nedostajati? Pitajte Ševčenka.
- Juninho je sjajan igrač, svestran, a kako li tek izvodi slobodne udarce. Čak bolje i od Ronaldinha - kaže ukrajinski reprezentativac.

A Milan? Posljednjih tjedana igra sjajno, jedino što ima nekoliko ozlijeđenih igrača. Stam sigurno neće ni putovati u Lyon, Cafu je operiran i duže vrijeme izbivat će s travnjaka, dok kapetan Maldini još nije pripravan za cijelu utakmicu. No, Milanci se time ne zabrnjivaju previše, dobrih zamjena uvijek imaju.
- Ozljede nas neće zaustaviti. Osvojio sam tri puta naslov europskog prvaka i mislim da nisam drzak kažem li da se nikoga ne bojim - sigurnim će glasom Seedorf.

Drugi milanski klub, Inter, na San Siru dočekuje Villarreal. Trener Mancini nema puno izbora. Pobjeda je jedini način da makne glavu s giljotine. Naslov talijanskog prvaka i ove sezone mu je daleko. I predaleko, pitate li Morattija. A posljednji poraz, od Parme, samo je dodatno prodrmao klub.

Mancini opušten
- Ne treba nakon svakog poraza dramatizirati. Bio bih zabrinut da igramo loše, no nije tako - brani se Mancini. No, sumnjamo da se vlasnik kluba Moratti previše bavi ljepotom. Nakon 17 godina čekanja čovjek je izgubio smisao za estetiku. Španjolci, naravno, lopticu prebacuju na talijansku stranu.
- Normalno je da ljudi vide Inter u polufinalu, a mislim da su i interovci sretni što igraju s nama, no nećemo se predati - kaže Riquelme.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije