PROMJENE U RUKOMETU

Liga prvaka sa 28 klubova, Euro sa 24 reprezentacije

Rukometna lopta
Igor Kralj/PIXSELL
25.03.2014.
u 15:40

Europsko prvenstvo od 2022. godine imat će 24 reprezentacije umjesto dosadašnjih 16, odlučili su u EHF-u.

Prošlog je vikenda Europska rukometna federacija imala zasjedanje u Beču, a njemu su donijeli odluke koje se odnose na promjenu sustava natjecanja u Ligi prvaka, ali i na Europskom prvenstvu za muškarce.

Tako će EHF Liga prvaka od sezone 2015./16. umjesto dosadašnja 24 imati 28 klubova, koji će biti podijeljeni u četiri skupine.

U skupini A i B bit će po osam klubova, a pobjednici tih skupina izravno će izboriti plasman u četvrtfinale. Momčadi od 2. do 6. pozicije izborit će osminu finala (ukupno deset momčadi).

U skupinama C i D bit će po šest momčad, a dvije najbolje momčadi iz svake skupine međusobno će igrati za dva mjesta u osmini finala. Te dvije momčadi priključit će deset momčadi iz skupina A i B u osmini finala, pa ćemo nakon razigravanja dobiti šest momčadi koje će izboriti četvrtfinale, koje će se i dalje igrati na dvije utakmice.

Final Four igrat će se u Kölnu.

Europsko prvenstvo sa 24 momčadi

Europsko prvenstvo od 2022. godine imat će 24 reprezentacije umjesto dosadašnjih 16, odlučili su u EHF-u. To znači da će na prvenstvima igrati gotovo sve reprezentacije koje igraju ozbiljan rukomet u Europi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije