Slijedi derbi

Livaja gledao dramu Hajduka na Poljudu

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
10.05.2023.
u 13:22

Hajdukovi juniori uoči derbija s Dinamom u ponedjeljak napravili su veliki korak prema obrani naslova prvaka

Juniori Hajduka, aktualni europski doprvaci, u dramatičnoj su odgođenoj utakmici 24. kola Hrvatske lige svladali Lokomotivu u Splitu s 2:1. Lokomotiva je povela na Poljudu u 11. minuti pogotkom Matijevića, u 17. minuti izjednačio je Vrcić, a pobjedu Hajduku u 90. minuti donio je Ivan Krstanović. Tako su Hajdukovi juniori svladali aktualnoga osvajača Kupa, momčad koju vodi nekadašnji reprezentativac Nikica Jelavić i koja ih je nedavno izbacila iz ovoga natjecanja. Lokomotiva je u listopadu prošle godine svladala bijele i u prvenstvu s 2:0. Utakmicu na Poljudu među brojnim gledateljima pratio je i Marko Livaja.

Tako je Hajduk četiri kola prije kraja prvenstva, uz utakmicu manje od lidera, smanjio zaostatak za vodećim Dinamom na dva boda (62-64) i sada se u velikom derbiju, u ponedjeljak u 11 sati na Poljudu, najvjerojatnije odlučuje o novome prvaku. Hajduk je osvojio posljednja dva naslova prvaka, 2021. i 2022. godine, te kao europski doprvak ulazi u derbi kao favorit.

U preostala tri kola Hajduk će igrati protiv Varaždina u gostima, protiv Mladosti iz Ždralova doma, a u posljednjem kolu protiv fenjeraša Inkera u Zaprešiću. Zaostalu utakmicu s Osijekom u Gradskom vrtu igrat će 30. svibnja. Dinamo pak nakon Hajduka dočekuje Goricu, pa gostuje u Varaždinu, a 30. kolo donosi susret s Osijekom u Zagrebu.

Obojici trenera, Marijanu Budimiru (Hajduk) i Ivanu Senzenu (Dinamo), u derbiju će biti na raspolaganju i nekolicina igrača prve momčadi, i zbog prestiža ova dva kluba, ali i zbog sudbinske važnosti ove utakmice. Naime, prvak Hrvatske izravno će se plasirati u Ligu prvaka mladih za sljedeću sezonu, u tzv. Domestic Champions Path, kroz kojega je Hajduk u ovoj sezoni prokrčio put u eliminacijsku fazu, a potom i na Final Four u Ženevi.

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
17:27 10.05.2023.

Baš je lijepo što Hrvatska ima nekoliko odličnih mladih momčadi. Lokomotiva,Hajduk,Dinamo... Veće suparništvo, više nadarenih mladića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije