TURSKI VELIKAN

Livakovića dočekuje moćna momčad, tamo su i najbolji igrač Srbije i najbolji igrač BiH

Davamiz Fener
16.07.2023.
u 14:46

Livakovića će u novom klubu dočekati neka velika te poznata imena. Fener se ovog ljeta značajno pojačava nakon što su prošle sezone bili drugoplasirani s osam bodova zaostatka za prvakom Galatasarayjem

Kapetan Dinama i prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije Dominik Livaković je sve dogovorio sa svojim novim klubom, turskim velikanom Fenerbahčeom, a postignut je i dogovor između klubova.

"Dogovor je postignut između klubova za devet milijuna eura odštete, a i Livaković je ranije dogovorio osobne uvjete s klubom", napisao je najtočniji novinar svijeta kad su transferi u pitanju, Fabrizio Romano koji je potvrdio da je transfer dovršen i dogovoren.

Livakovića će u novom klubu dočekati neka velika te poznata imena. Fener se ovog ljeta značajno pojačava nakon što su prošle sezone bili drugoplasirani s osam bodova zaostatka za prvakom Galatasarayjem. 

Tako su za klub ovog ljeta potpisali najbolji nogometaš i strijelac u povijesti reprezentacije Bosne i Hercegovine, legendarni Edin Džeko (37) koji je stigao iz Intera, nedugo nakon što je s nerazzurima u sjajnoj sezoni igrao finale Lige prvaka. Druga velika akvizicija Fenera bila je dovođenje Dušana Tadića (34), najboljeg nogometaša Srbije u posljednjih pet godina.

Džeko je jedan od najboljih deset strijelaca u profesionalnom nogometu u 21. stoljeću, zabivši 323 pogotka u svojoj karijeri. Igravši za Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter, Džeko je osvojio dva naslova prvaka Engleske, jedan naslov prvaka Njemačke, po dva talijanska Kupa i Superkupa te po jedan FA kup, Liga kup i Superkup u Engleskoj. Osvajao je nagrade za najboljeg strijelca u Bundesligi, u Serie A te u Europskoj ligi.

S druge strane, Tadić je jedan od najboljih igrača u povijesti nizozemske Eredivisie. U posljednjih pet sezona u Ajaxu je u svakoj sezoni imao zbroj golova i asistencija veći od 30, a ukupno je u 241 nastupu sudjelovao u čak 220 pogodaka (108 golova i 112 asistencija).

Uz njih Fener je ove sezone u svoje redove doveo Sebastiana Szymanskog iz Dinamo Kijeva, Alexandera Djikua iz Strasbourga, legendu Glasgow Rangersa Ryana Kenta, ali i bivšeg Hajdukovog napadača Umuta Nayira, koji je protekle sezone briljirao za Umraniyespor sa 17 pogodaka u turskom prvenstvu te došao u kadar turske reprezentacije.

Osim novopridošlih igrača, Fener u svojem kadru ima još nekoliko imena velike nogometne reputacije, kao što je belgijski reprezentativac i bivši igrač Chelseaja, Michy Batshuayi, zatim bivši napadač Manchester Uniteda i Bournemoutha Joshua King, pa i nekoć najveći turski talent te bivši igrač Borussije Dortmund, Emre Mor.

 

Komentara 7

JU
juma
15:44 16.07.2023.

To su dva veterana na zalasku karijere. Samo takvi ili igrači kojima je karijera u zastoju odlaze u tursku ligu. Livaković tu ne pripada.

Avatar Moodleen
Moodleen
15:38 16.07.2023.

A jel tamo i koji igrač iz civilizacije, ili samo iz srbije i BiH-nebih?

DU
Deleted user
02:30 17.07.2023.

Pa lepo je da se moji šlepaju uz takve veličine koje igraju finale mundiala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije