LIGA PRVAKA

Liverpool i AEK pobjede vode u raj

12.11.2002.
u 00:00

U Baselu, koji je potpuno poludio za nogometom, večeras napetost doseže vrhunac. Švicarci su pred povijesnim uspjehom, samo jedan bod dijeli ih od ulaska u otmjeno društvo, među 16 najboljih

Posljednje kolo prvog kruga nogometne Lige prvaka otkrit će koje će četiri momčadi praviti društvo Arsenalu, Borussiji iz Dortmunda, Valenciji i madridskom Realu u drugom krugu. Nekoliko izravnih sudara odlučuje, onaj u amsterdamskoj Areni između Ajaxa i Intera svakako je najzvučniji. Talijanima je dostatan i bod za drugi krug. U toj skupini francuski Lyon sve ima u svojim rukama, u hladnom Rosenborgu mora slaviti, i u tom slučaju nije ga briga kako će završiti utakmica u Amsterdamu.

U Baselu, koji je potpuno poludio za nogometom, večeras napetost doseže vrhunac. Švicarci su pred povijesnim uspjehom, samo jedan bod dijeli ih od ulaska u otmjeno društvo, među 16 najboljih. Tamo želi i Liverpool, kojem je neophodna pobjeda. Na Anfieldu bilo je 0:0, što je dosad i najveći uspjeh Basela na gostovanjima. Valencia je već otprije u drugom krugu.

U Vječnom Gradu specijalist za remije AEK mora nadjačati ove sezone nedefiniranu Romu. Talijanima je neophodan bod, u slučaju poraza sigurno ispadaju. Ako Grci dođu do bodova, a Real, primjerice, poklekne u Genku, tada se stvara krug od tri momčadi sa po osam bodova. I u tom slučaju ispada Roma.

Skupina A: Auxerre - Borussia (D), Arsenal - PSV. Poredak: Borussia 10 bodova (8:6 razlika pogodaka), Arsenal 9 (9:4), PSV 5 (5:8), Auxerre 4 boda (3:7).

Skupina B: Basel - Liverpool, Valencia - Spartak (M). Poredak: Valencia 13 (14:4), Basel 8 (9:9), Liverpool 7 (9:5), Spartak bez bodova (1:15).

Skupina C: Genk - Real (M), Roma - AEK. Poredak: Real 8 (14:6), Roma 8 (2:3), AEK 5 (6:6), Genk 3 (1:8).

Skupina D: Ajax - Inter, Rosenborg - Lyon. Poredak: Inter 8 (10:7), Ajax 8 (5:3), Lyon 7 (11:8), Rosenborg 3 (3:11).

Sve utakmice počinju u 20.45 sati. (I. F.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije