Australian Open

Ljubičić prošao Luczaka, Dodig bolji od Karlovića

ljubicic (1)
Foto: Reuters
1/3
17.01.2011.
u 10:35

Hrvatski tenisač i 17. nositelj na prvom Grand Slamu sezone Ivan Ljubičić uspješno je krenuo u Melbourneu. Ljubo je u 1. kolu Australian Opena pobijedio Petera Luczaka 6:3, 6:3, 7:6(2). U hrvatskom dvoboju Dodig je bio bolji od Karlovića

Ljubičić, 16. igrač svijeta, nije imao previše problema protiv australskog tenisača. Ljubo je od 12 pokušaja oduzimanja servisa suparniku tri puta bio uspješan, dok se njegov protivnik pet puta našao u toj situaciji, ali ni jednom nije uspio.

Ivan je imao 19 aseva, a Australac je osvojio osam poena iz servisa. Naš je tenisač dobro igrao, ubacio je 57 izravnih poena za razliku od suparnika, koji je imao tek 34 poena.

Za vrijeme njihovog susreta posla su imali i zaštitari. Nekoliko su puta morali reagirati i stišavti hrvatske navijače. U drugom kolu Ljubičić će igrati protiv deset godina mlađeg Francuza Benoita Pairea, 145. igrača svijeta.

U hrvatskom teniskom dvoboju u Melbourneu Ivan Dodig je u 1. kolu pobijedio Ivu Karlovića 6:4, 3:6, 6:7 (5), 6:4, 6:4.  Sljedeći protivnik Dodigu bit će treći tenisač svijeta Srbin Novak Đoković.

Kod tenisačica Karolina Šprem, 95. igračica svijeta, nije uspjela proći 1. kolo. Varaždinka je izgubila od Chanelle Scheepers, 107. igračice svijeta, sa 6:4, 4:6, 2:6.

Nakon što je naša tenisačica dobila prvi set, 107. igračica svijeta uspjela je preokrenuti meč. Velika se borba vodila u drugom setu koji je nakon 47 minuta pripao Scheepers, koja je popravila prvi servis. To se pokazalo presudnim u trećem setu koji je Južnoafrikanka uvjerljivo dobila 6:2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije