Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLALOM U KILLINGTONU

Ljutić među prvih 10, velika greška koštala Leonu Popović, Shiffrin do 90. pobjede

Alpine Skiing: Stifel Killington Cup
ERICH SCHLEGEL/REUTERS
26.11.2023.
u 20:06

Utrka je nakon prve vožnje izgledala iznimno obećavajuće za hrvatske skijašice, Leonu Popović i Zrinku Ljutić. Leona je nakon prve vožnje bila na petom, a Zrinka na osmom mjestu, no drugu vožnju nisu uspjele odraditi na toj razini

Američka skijašica Mikaela Shiffrin je na svojem domaćem terenu u Killingtonu ostvarila svoju 90. pobjedu karijere u Svjetskom kupu pobijedivši u četvrtom slalomu sezone. 

Shiffrin je bila najbrža i nakon prve vožnje te je obranila svoju prednost u drugoj iznimno preciznim skijanjem. Drugo mjesto je zauzela njezina konkurentica, Slovakinja Petra Vlhova s 33 stotinke zaostatka. Shiffrin i Vlhova su bile u svojoj ligi, budući da je trećeplasirana Wendy Holdener imala zaostatak od sekunde i 37 stotinki.

Utrka je nakon prve vožnje izgledala iznimno obećavajuće za hrvatske skijašice, Leonu Popović i Zrinku Ljutić. Leona je nakon prve vožnje bila na petom, a Zrinka na osmom mjestu. 

Međutim, drugu vožnju naše predstavnice nisu uspjele toliko uspješno odraditi. Zrinka je izgubila dva mjesta u odnosu na prvu vožnju, ali na kraju postigla dobar rezultat desetim mjestom.

S druge strane, Leona se namjeravala boriti za mjesto na postolju nakon petog mjesta u prvoj vožnji, baš kao i na prošlom slalomu u Leviju kad je završila drugoplasirana. Ušla je u drugu vožnju jako agresivno, ali nakon toga je napravila nekoliko velikih grešaka te ušla u cilj kao posljednja. Tako je na kraju završila na 30. mjestu s više od četiri sekunde zaostatka. 

Sljedeći nastup u slalomu Popović i Ljutić će imati u francuskom Courchevelu, za nešto manje od mjesec dana, 21. prosinca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije