Najuspješniji vozač

Loeb: Hrvatica mi je bila prva ljubav, ali sam oženio Séverine

Sebastian Loeb Srđan Hebar
VL
02.02.2011.
u 11:28

- S novim automobilom je kao i u vezi, trebate se naviknuti jedan na drugoga, stvari se trebaju poklopiti

Tražite li vozača koji podjednako uspješno vozi po cesti, blatu, snijegu ili kroz šumu, kojem kotači vise iznad ponora, leti po zraku ili potpuno smiren izbjegava smrtonosne prepreke te vas najbrže dovozi do cilja, morat ćete tražiti dalje. Sébastien Loeb (36), najbrži vozač na svijetu, u automobil prima samo suprugu Séverine ili suvozača Daniela Elenu. Sa sedmerostrukim svjetskim prvakom u reliju razgovarali smo u Versaillesu kraj Pariza, gdje je isprobavao novi automobil kojim će za nekoliko dana krenuti u možda posljednju relijašku sezonu.

S Hrvatima u društvu

– Iz Hrvatske ste? Moja je djevojka, prva prava ljubav, bila iz vaše zemlje, a živjeli smo u istome mjestu. No, život ide dalje, kćerkicu Valentine imam sa suprugom Séverine. Dobar sam prijatelj i s Lukom Karabatićem, bratom od Nikole. Pratim i skijanje, Ivica Kostelić je sada sjajan – raspričao se Sébastien.

Iako ste najuspješniji u povijesti moto sporta, ipak nemate status prvog vozača u momčadi, podjednako vas u Citroënovoj momčadi gledaju kao i Sébastiena Ogiera, vozača koji je tek došao među velike dečke. Vrijeđa li vas takav odnos?

– Borimo se istim oružjem, sjedimo u identičnim automobilima, vidjet ćemo kakav je. Ova bi sezona mogla biti najzanimljivija dosad, pravila se mijenjaju, i ostali vozači imat će manje automobile. Što se Ogiera tiče, sve dok ću imati prilike boriti se za još jedan naslov svjetskog prvaka, nema šanse da se prilagođavam malome. Izvisim li, čuvat ću mu leđa. I to samo ako tako osjetim.

Bokserice za prvaka

Govori to vozač koji je oborio sve rekorde u moto-sportu, godinama potpuno dominira, nema mu ravnog među relijašima. A tim dečkima kapu skidaju i vozači formule, pa i bivši prvak Kimi Räikkönen nije se najbolje snašao među pravim frajerima.

– U novoj sezoni nemam što drugo očekivati nego obraniti te silne naslove iz prošlih sezona. Više ne vozimo C4, već novi, manji Citroënov DS3. S novim autom je kao u vezi, trebate se naviknuti jedan na drugoga, stvari se trebaju poklopiti. Kako će to izgledati vidjet ćemo vrlo brzo – dodaje Loeb, koji ima neobičan odabir za privatni biznis. Naime, on i supruga Séverine, inače i sama bivša relijašica, prodaju muško donje rublje. Za 40 eura možete kupiti crne bokserice s trkaćim sličicama "kakve nosi prvak".

Loebu, bivšem gimnastičaru sa pet zlata s francuskih prvenstava, knjiga nikad nije bila najbolji prijatelj. Sa 14 godina krivotvorio je liječničke ispričnice, a sa 18 uništio je prvi automobil. Nije mogao izdržati da ne stisne gas u autu svojih roditelja. Nije mu se dopalo ni na poslu, vukao ga je miris benzina, a kad je ušao u citroën, iz njega nije izlazio. Suprugu Séverine upoznao je u relijaškim krugovima, a ona je prekinula studij prava kako bi mogla biti na utrkama.

Ogier: Divim se Ivici, i ja sam zarađivao kao ski-instruktor

I Loebov mlađi imenjak s kojim vozi u najboljoj reli momčadi na svijetu, Sébastien Ogier (26) rado se raspričao o našoj zemlji.

– Odrastao sam na skijaškoj stazi, kao klinac sam se i natjecao, ali nisam bio veliki talent pa sam zarađivao kao skijaški instruktor. Skijanje obožavam, napeto pratim borbu našeg Jean-Baptiste Grangea i Ivice Kostelića.

Plavokosi mladić se dokazao, lani je u Portugalu i pobijedio Loeba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije