POTPISAO ZA CHELSEA

Pašalić nije ni vidio London, tek je stigao kupiti mami dar

Mario Pašalić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
01.02.2014.
u 11:20

Tata je zakasnio pola sata, Mario ga je u društvu rođaka Josipa Pašalića, koji je s njim bio u Londonu, strpljivo čekao

Bio je listopad 2012. godine, hrvatska reprezentacija do 17 godina (Halilović, Bašić, Roguljić, Murić...) u Imotskom je igrala važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Turske. Negdje na pola puta između Imotskog i Splita, u Katunima pored Šestanovca, vodili smo zanimljiv razgovor.

– Moj Mario je bolje, vjerujem da će se vratiti nogometu – pričao je tata Ivan Pašalić o sinu koji je u ljeto 2012. više od mjesec dana proveo u bolničkom krevetu.

Karijera mu je bila upitna

Naslušao se svakojakih predviđanja, od toga da Mario neće više igrati nogomet pa do dugotrajnog oporavka. Bakterija stafilokok otkrivena mu je u krvi, nogometna budućnost bila mu je neizvjesna.

U siječnju prošle godine vratio se na travnjak, deset mjeseci kasnije Mario Pašalić, koji će uskoro napuniti 19 godina, Hajdukova je zvijezda, potpisao je ugovor s Chelseajem. Od bolničkog kreveta do Stamford Bridgea.

Tatu Ivana nismo sreli od tog listopada 2012. sve do zadnjeg dana siječnja 2014.

– Dobro mi došao, čestitam – srdačno je zagrlio svog sina u splitskoj zračnoj luci.

Tata je zakasnio pola sata, Mario ga je u društvu rođaka Josipa Pašalića, koji je s njim bio u Londonu, strpljivo čekao. Djelovao je umorno, ali sretno. Opustio se kada ga je otac zagrlio.

Da, Pašalić je ostvario svoje snove, snove obitelji, četiri godine (plus jedna) bit će igrač Chelseaja. Potpisao je unosan ugovor, zarađivat će oko 250 tisuća eura po sezoni (200+220+240+260), Hajduk je dobio 2,2 milijuna eura, a i Mario je, procjenjuje se, dobio deset posto vrijednosti transfera.

– Drago mi je da je sve dobro završilo, sada se vraćam treninzima i sljedećih šest mjeseci bit ću koncentriran na Hajduk – rekao je Pašalić nakon povratka iz Londona.

Iz Turske je otputovao u trenirci Hajduka, rođak Josip u London mu je donio “civilku”. Nije bilo puno vremena za upoznavanje svjetske metropole. Mario je samo uspio kupiti rođendanski dar za majku.

– Umorni smo, kako ne bismo bili. Sve je bilo odlično – bio je škrt na riječima rođak.

Ni predsjednik bijelih Marin Brbić nije smio govoriti o transferu. Valjda su takve upute čelnika Chelseaja s kojima su Brbić i sportski direktor Goran Vučević trgovali. Posao je obavljen u kampu Chelseaja, Brbića i Vučevića dočekao je srpski reprezentativac Branislav Ivanović. Pašalić ga nije ni vidio, malo je zakasnio. Kada bi se slušali službeni kanali, ispalo bi da Pašalić nije ni potpisao ugovor. A ugovor će mu početi teći od 1. srpnja, dotad će Pašalić igrati za Hajduk pod istim uvjetima kao i dosad, a u srpnju prelazi u Chelsea. S time da dva milijuna eura odmah sjeda na Hajdukov račun. To igranje za Hajduk, koje bijelima baš i ne koristi jer će Pašalić uzeti mjesto nekoj budućoj prodaji, bilo je na Marijevo inzistiranje. Njemu se nije žurilo, na odlasku je inzistirao Hajduk.

Milan nudio 2,5 milijuna

I on je, zajedno s odvjetnikom Davorom Radićem i Krešimirom Stanićem iz švicarske agencije HNS, bio u Londonu. A Lazio? Što je bilo s tom pričom? Hajduk je bio na korak do dogovora s Rimljanima, pa se u igru uključio Milan. Nudio je Pašaliću 400 tisuća eura i posudbu u Veronu, a Hajduku 500 tisuća eura odmah i dva milijuna eura na ljeto. Laziju se nije svidjelo koketiranje s Milanom, pa je ponudu snizio na 1,5 milijuna eura, a u međuvremenu se pojavio Chelsea.

>> Mourinho: Ljudi će na ljeto shvatiti zašto nismo doveli napadača!

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
18:54 01.02.2014.

steta pa nije stiga kupit rebe u Londri.

ĐO
đoništulić
17:22 01.02.2014.

Taj u Chelsea nažalost po njega neće odigrati ni minutu jer Chelsea ima takvih barem 20 igrača

DU
Deleted user
17:30 01.02.2014.

Tko je taj balavac ? Prvi put čujem za njega . Gdje on igra ? Koji su mu rezultati ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije