PORUKE IZ FERRARIJA:

Loš nastup na VN Austrije neće utjecati na odluku o Kimijevoj budućnosti

Kimi Raikkonen
Reuters/Pixsell
22.06.2015.
u 23:40

Scuderijin šef Maurizio Arrivabene je rekao da će njegova ekipa gledati puno širu sliku te da u nju ulaze i performanse, a ne samo pojedini incidenti

Loše kvalifikacije, a zatim još gori nastup na nedjeljnoj utrci za VN Austrije neće utjecati na odluku Ferrarijevog vrha o budućnosti 35-godišnjeg Kimija Raikkonena. Svjetski prvak iz 2007. je pogrešku napravio i na VN Kanade pa je se tako stavio u neugodan položaj uoči nastavka sezone, piše GP1.

Scuderijin šef Maurizio Arrivabene je rekao da će njegova ekipa gledati puno širu sliku te da u nju ulaze i performanse, a ne samo pojedini incidenti. Međutim, Finac se ponovno ne može pohvaliti jer ga u kvalifikacijama redovito pobjeđuje timski kolega Sebastian Vettel, koji je do sada skupio 48 bodova više od Raikkonena.

- Naravno da postoji rok za donošenje odluke, ali neću vam reći kada će se to dogoditi. Radi se o više stvari koji će utjecati na našu odluku. Govorim o performansama. Kako mu je s inženjerima? Kako radi s njima? Kako dolazi do postolja? Sada je prerano da mu kažemo nešto ili donesemo odluku. Pokušajte se staviti u moju poziciju – ne mogu otići do Kimija i reći mu da je otpao ili da ostaje. Želim da momci budu koncentrirani na ono što rade i da daju svoj maksimum - rekao je Arrivabene.

Talijan je dodao da će završnu riječ imati Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne.

- Mogu reći svoje mišljenje, ali onda trebam razgovarati s predsjednikom kako bi donijeli konačnu odluku. Tako to funkcionira u normalnom svijetu i u normalnim kompanijama. Ako ste predsjednik, možete raditi što želite. Ako niste, morate podijeliti svoje mišljenje i dobiti odobrenje.

>> Hulkenberg: Imao sam odlične borbe kotač uz kotač s Bottasom

Komentara 1

IV
Ivanveliki
06:43 23.06.2015.

sta mogu komentirati kad godinama nemamo prijenos F1, iako placamo skupu HRT preplatu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije