PLES MILIJUNA

Lova do krova: Evo koliko je Dinamo ukupno zaradio od Lige prvaka, cifra probija psihološku granicu

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/3
04.10.2024.
u 08:16

Zanimljivo je, budući da remi nosi novih 700 tisuća eura, psihološki marker od 30 milijuna bit će probijen već u sljedećem kolu samo ako Dinamo bude pobijedio u Salzburgu 23. listopada. Još jedan motiv više za prvu pobjedu u skupini

Lova je to - samo takva. Zagrebački Dinamo, hrvatski nogometni prvak ove će se sezone poprilično dobro osladiti iz europskog bifea. Kolač je dovoljno velik da ga 36 najboljih europskih klubova - a plavi su u tom društvu - podijeli, a da svima bude dosta. Zna se, novi format i redizajnirana shema nagradnog fonda u Ligi prvaka na Maksimir će donijeti i već donosi puste milijune.

Doduše, da je na Maksimiru ovoga tjedna ostalo 2:0 ili 2:1 za Dinamo protiv Monaca, kapnuo bi u plavu blagajnu još dodatni 1.5 milijun pa bi psihološka granica već bila probijena, ali ni ovako, imamo dojam, nije loše. Po novoj tablici zarade nakon dva kola po skupinama Lige prvaka, hrvatski je prvak zaradio 29.183 milijuna eura. Remi nad Monacom donio mu je 700 tisuća eura u blagajnu, a pobjeda bi bila vrijedna triput toliko, ali rekosmo, za prolivenim mlijekom ne treba plakati...

Na toj je ljestvici Dinamo sada na 30. mjestu, a iza njega su Bologna, Sparta iz praga, španjolska Gorino, Crvena zvezda, Sturm iz Graza te Slovan iz Bratislave, protiv kojega će Dinamo igrati 5. studenog u Slovačkoj.

Raščlambom brojki, dolazimo do sljedećeg izračuna. Dinamo je, kao i svi sudionici grupne faze Lige prvaka u startu dobio 18.62 milijuna eura. Dodatnih 4.6 milijuna dobio je na temelju marketinškog renkinga i petogodišnjeg koeficijenta na ljestvici UEFA-e, a još 5.19 milijuna na osnovi slične, ali 10-godišnje ljestvice koeficijenata. Na kraju zbroja uračunati valja i tih 700 tisuća eura nakon remija s Monacom, pa je ukupna brojka zasad na 29.183 milijuna eura. 

Zanimljivo je, budući da remi nosi novih 700 tisuća eura, psihološki marker od 30 milijuna bit će probijen već u sljedećem kolu samo ako Dinamo bude pobijedio u Salzburgu 23. listopada. Još jedan motiv više za prvu pobjedu u skupini...

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar GF1
GF1
08:47 04.10.2024.

Psihološka granica ??? Zanimljivo

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:39 04.10.2024.

Koliko od toga novca ide u FK hajduk, samo 1 mil EUR?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije