LIGA PRVAKA

Europa oduševljena Dinamovim draguljima: 'Pokazali su klasu i zadali Monacu puno glavobolje'

Zagreb: Utakmica izme?u Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
03.10.2024.
u 21:55

"Baturina je nakon svakog oduzimanja lopte nanio bol Kneževima organizirajući napade svoje momčadi. Nakon što je bio asistent Sučiću (ocjena 6), koji je pokazao nevjerojatnu mirnoću lobom Köhna, postigao je drugi gol na utakmici", napisao je francuski L'Equipe

Dinamo je remijem 2-2 protiv Monaca dohvatio prvi bod u ovosezonskoj Ligi prvaka. Modri su vodili 2-0 golovima Sučića u trećoj minuti nadoknade i Baturine u 65., no onda je uslijedio niz pehova. Prvo su nakon kornera primili bizaran gol nakon što se vratar Ivan Nevistić poskliznuo, zatim im nije dosuđen diskutabilan penal na Petkoviću, da bi na kraju Bernauer napravio penal kojeg je Zakaria realizirao i oteo Dinamu dva boda. Evo što je španjolska Marca napisala o utakmici na Maksimiru.

"Mogao je to izgledati kao vrlo neujednačen susret. Monaco je upravo pobijedio Barcelonu, a Hrvati su upravo izgubili od Bayerna s 9:2, u jednom od najupečatljivijih okršaja koje pamtimo", potom dodaje: "U ovakvom fizičkom i kišnom scenariju susreta dobro je došla obrambena petorka izabranika Nenada Bjelice, te su Zagrepčani vrlo komotno prepustili inicijativu gostujućoj momčadi. Remi koji se možda nije činio dovoljan za Monaco na početku utakmice, ali s obzirom na to kako se utakmica odvijala, navijači Ligue 1 momčadi sigurno će to shvatiti kao blagoslov. Remi u dvoboju koji je podsjećao na one iz stare škole: fizičkom dominacijom i obilježen kišom koja nije prestajala tijekom cijelog susreta". 

GALERIJA Pogledajte fantastičnu koreografiju Boysa! Unatoč kiši atmosfera je fantastična

Zagreb: Utakmica izme?u Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL
1/10

Francuski L'Equipe smatra da je zapravo Monaco ispustio dva boda s obzirom na ulogu favorita objavivši da će "Monaco žaliti nakon ovog neočekivanog remija protiv protivnika koji bi trebao biti jedan od najslabijih u natjecanju‘‘. Dakako, Dinamovi strijelci Sučić i Baturina dobili su isključivo riječi hvale od francuskog portala: ‘‘Dvojica mladih Hrvata iskoristili su dolazak Monaca da pokažu svu svoju klasu. Velika predstava za njih dvojicu‘‘, na to je dodano:

"Baturina je nakon svakog oduzimanja lopte nanio bol Kneževima organizirajući napade svoje momčadi. Nakon što je bio asistent Sučiću (ocjena 6), koji je pokazao nevjerojatnu mirnoću lobom Köhna, postigao je drugi gol na utakmici veličanstvenim udarcem lijevom nogom". Ipak, smatraju da je Monaco i oštećen jer je po njima Arijan Ademi trebao do poluvremena dobiti crveni karton.

VIDEO Pročitajte što regionalni mediji pišu o nevjerici u Maksimiru. Spominju da je Bjelici 'puknuo film'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije