Francuska

Luka Karabatić: Svi će biti protiv nas, ali volimo tu atmosferu

24.01.2018.
u 16:45

Didier Dinart, izbornik Francuske, na EP_u igra s tri kružna napadača, baš kao i Lino Červar

Luka Karabatić igrat će večeras četvrti međusobni susret s Hrvatskom,. Za sada ima pobjedu više. Obje je ostvario na dva zadnja Europska prvenstva kada smo gubili u Danskoj (25:27) i Poljskoj (24:32). No, zadnji međusobni susret, na Olimpijskim igrama u Riju, pobijedila je Hrvatska (28:29).

Odavno to nije klasiko

- Svi pričaju o novom rukometnom klasiku. No, to je bio klasiko u vrijeme od 2006. do 2010. godine kada su se Hrvatska i Francuska stalno susretale u utakmicama koje su odlučivale o medaljama. Koliko mi je poznato zadnji susret za medalju odigrali smo s Hrvatskom 2010. godina kada smo pobijedili u finalu Europskog prvenstva. Evo, ni večerašnji susret nije za medalju, ali je važan za plasman u polufinale - rekao je Luka Karabatić.

Didier Dinart, izbornik Francuske, na EP-u igra s tri kružna napadača, baš kao i Lino Červar. Za sada prednost u startnoj postavi, što se tiče napada, ima Sorhaindo, dok je Luka stožerni čovjek obrane i druga opcija u napadu.

- Protiv Srbije izbornik je odmarao Sorhainda tako da sam dobio priliku da igram gotovo punu minutažu u napadu Postigao sam nekoliko pogodaka što mi je podiglo samopouzdanje uoči večerašnjeg susreta s Hrvatskom. Susret sa Srbijom bio nam ej dobra priprema za Hrvatsku samo što će večerašnja utakmicaabšto sasvim drugačije - istaknuo je Luka.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Francuskoj niste igrali finale zbog ozlijede. Na ovom Europskom prvenstvu propustili ste neke utakmice zbog ozlijede.

- To je sport. Ozlijede su nažalost uvijek prisutne. Kad te neće sreća onda te neće. Ali, nikad nisam klonuo duhom zbog toga - rekao je Luka.

Pripreme za Hrvatsku počele su onog trenutka kada je završila utakmica sa Srbijom?

- Da. Nismo imali prije vremena da se bavimo Hrvatskom, Gledali smo zajedno utakmicu Hrvatska - Norveška. Ono što smo prvo uočili bila je sjajna atmosfera u dvorani. Mislim da nikad nigdje nisam doživio takvu atmosferu. A večeras će biti vjerojatno još i boljka. Bit će pravi kaos. Sve će biti protiv nas, bit će veliki pritisak na nas sa svih strana. Morat ćemo svi biti ne na sto nego na 200 posto ako želimo izvući pozitivan rezultat - rekao je mlađi Karabatić.

Bit će to susret hrvatskog napada koji ima najviši postotak realizacije na turniru (70 posto) i jedne od najčvršćih obrana koja je u pet utakmica primala samo 103 pogotka.

Sviđa mi se Palmižana

- Imamo dvije vrste obrana, pokretljivih 6-0 i 5-1,a ono što je najvažnije, imamo raspoloženog vratara. Jer, bez obrana vratara ne može se pobijediti ni u jednoj ozbiljnoj utakmici. Mi u obrani moramo ih puno pomagati - naglasio je francuski kružni napadač.

Hrvatska igra bez Duvnjaka?

- Da, ali tu ej Luka Cindrić koji ej po trenutno jedna od najboljih srednjih vanjskih na svijetu. To je pokazalo u ligi prvaka, ali i na ovom turniru. Ali, nije Hrvatska samo Cindrić, iam tu još puno dobrih igrača. Opet, podrška gledatelja mogla bi također biti presudna u večerašnjem susretu. Gledatelji će sigurno biti vjetar u leđa hrvatskoj reprezentaciji, a kada imaš podršku 15 000 ljudi onda je sve puno lakše - istaknuo je Luka Karabatić.

Možete li ove sezone s bratom osvojiti Ligu prvaka?

- Svi vjerujemo u to. Za sada smo vodeći u skupini, imamo tek jedna poraz u gostima kod Flensburga. Lani smo izgubili finale od Vardara, ali sada smo jači za Sagosena. Kako ej to paklen igrača - priča Luka.

Hoćete li i ovo ljeto provesti na hrvatskom moru?

- Naravno. Nikola i ja idemo svake godine. Volimo obilazite otoke, a obavezno navratimo u Trogir, rodno mjesto našeg pokojnog oca. Jako mi se dopala Palmižana i Hvar - istaknuo je Luka.

Komentara 3

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
17:52 24.01.2018.

Luka je istaknuo 3 važne činjenice.. prvo nikad nije igrao pred takvim auditorijem što je istina, drugo svi su protiv njih što nije istina jer svi svrbi i jugonostalgičari + peta kolona su za trikolore i treće je ponovio ono što manje više svi znamo, sviđa mu se jedno od mjesta a teško je izdvojit samo jedno od mnoštva gradova bisernog Jadrana.

Avatar bukovica.tg
bukovica.tg
17:29 24.01.2018.

Halo igra HR a ne srbija stasi navalio sa karabaticom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije