Klub iz snova

Lyon je Lovrenu odskočna daska za Real ili Chelsea

Dejan Lovren
AFP
16.01.2010.
u 08:57

Lovren je jedan od četiri Lyonova dragulja, igrača na kojima će sigurno zaraditi. To su još vratar Lloris, Pjanić i Brazilac Ederson

Ono što je Dinamo u istočnoj Europi, to je Lyon u francuskoj ligi, a i šire – tvornica novca. Osim što je sedam puta zaredom bio prvak Francuske, Lyon je u posljednjih nekoliko sezona ostvario fantastične poslovne rezultate. Kupovao je mlado i jeftino, u francuskim okvirima, a prodavao za astronomske iznose. I to baš igrače Lovrenovih godina.

Za našega reprezentativca, a i njegova menadžera, neke od ovih brojki i klubova mogle bi biti uznemirujuće. Jer, kada Lyon prodaje, onda su kupci Real, Barca ili neki od najjačih engleskih klubova. Posao stoljeća bio mu je Michael Essien, kupljen iz Bastije za "samo" 11,7, a prodan Chelsei za nevjerojatnih 38 milijuna eura. Istim putem išao je i Florant Malouda; kupljen od Guingampa za 4, a Abramoviču prodan za 19 milijuna eura.

Lyon je fantastično poslovao i s Realom. Karima Benzemu, kojega je sam odgojio, prodao je Španjolcima za 35, a Malijca M. Diarru iz Vittesea, kupljenog za samo 3,9 milijuna eura, na Bernabeu je plasirao za čak 26 milijuna eura.

Dejan Lovren jedan je od četvorice Lyonovih mušketira predodređenih za transfer u neki veći klub. U toj skupini su sjajni 23-godišnji vratar Lloris (kupljen od Nice za 8,5 milijuna eura), devetnaestogodišnji Bošnjak Miralem Pjanić (koštao 7,5 milijuna), te Brazilac Ederson (24), čija je cijena bila gotovo 15 milijuna.

Na prvoj trojici iz te skupine Lyon će sigurno zaraditi. (td)

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
09:41 16.01.2010.

Real ili Chelsea če Dejana Lovrena posebno zapaziti po blistavim igrama za kockaste na World Cupu u Južnoj Africi..

OB
-obrisani-
17:09 16.01.2010.

Tek je stigao u Lyon i več ga neki sele u Chelsea i Real ? To je dosta pretenciozno jer je pitanje koliko če on uopšte igrati za Lyon..Mlad je i dosta nedokazan za snove o Realu..

DH
dalibor.hren
09:31 16.01.2010.

Lyon je Mamiću napunio džepove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije