DIJANA ĐOKOVIĆ

Majka Novaka Đokovića porijeklom je iz Slavonije, a zbog jedne stvari ne priča s tenisačevim djedom

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/56
20.07.2023.
u 16:23

Dijana je porijeklom iz okolice Vinkovaca, a njezin otac, Zdenko Žagar, je Hrvat iz Vinkovaca, a trenutno živi u beogradskom kvartu Čukarica.

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković nije uspio osvojiti 24. Grand slam i novu titulu u Wimbledonu, poražen je od španjolskog čuda od djeteta Carlosa Alcaraza koji je postao novi kralj tenisa. Međutim, Đoković i dalje ne prestaje zanimati javnost, a hrvatske medije posebno zanima njegova majka Dijana. 

Dijana je porijeklom iz okolice Vinkovaca, a njezin otac, Zdenko Žagar, je Hrvat iz Vinkovaca, a trenutno živi u beogradskom kvartu Čukarica. Smatra kako je po nacionalnosti Hrvat jer je rodom iz Vinkovaca i nikad se nije osjećao Srbin, također je priznao kako neko vrijeme ne razgovara s Đokovićevom majkom. 

GALERIJA Španjolski političar vrijeđao Đokovića: 'Alcaraz je srušio putinovca i prijatelja genocida'

1/56

- Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla - rekao je Zdenko svojedobno za portal Nova S. 

VEZANI ČLANCI:

- Dijana je mene krivila za razvod i to mi ne može oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvijek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv toliko je i žena kriva. Međutim, moja kći to nije mogla razumjeti i totalno se udaljila od mene - otkrio je tenisačev djed. 

 

Komentara 9

IL
ilija26
17:45 20.07.2023.

Zabole nas

EF
Efendi
19:41 20.07.2023.

Koga briga?

MI
Mikis
17:59 20.07.2023.

od kad to hrv. novine, a ne tabloidi i javno mijenje iz srb. zanima kod nas brojenje krvnih zrnaca i tko se cega smatra ili "misli" da se "smatra". ovo nisam ocekivao od vL to rade samo u iskompleksiranim "drustvenimm zajednicama" u susjedstvu, sjecam se svojevremeno tabloidnih clanaka i izjava nekih apolitickih ljudi koje su brinule "jako" nacionalnosti petrovica jer tako bodiroge znaju da se neka sela zovu i zako sva ista prezimena ili koje je subašici jer eto ocevi i majke im imaju imena za koje iskompleksirani misle da je nj svojina. a sve nj mađarsko, rumunjsko i hrv. porijekla. nedo bok da pricam ovdje o nj zakljucivanju religijske šizme sa etnikom, a da ne dodam cinjenicu da je do 19. st. u krajevima ex-juge bilo pola milijuna grko i starokrscana. neka nam vi samo nastavite sa komšijskim iskopleksiranim narativom Nas normalne hrvatske gradane to nimalo ne zanima znamo mi sta je od stoljeca 7. i kako joj je ime

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije