euforija u Hajduku

Maloča i Milović: Zasluženo smo prvi, možemo tu i ostati!

mario maloča (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
24.10.2013.
u 11:11

- Lijepa je ovo priča koju sada živimo. Već dugo Hajduk nije bio konkurentan za prvaka

Trude se u Hajduku držati i medijsku tenziju prvog mjesta na tablici. Glasnogovornik Ante Bilić odrađuje dobar posao, iz dana u dan neumorno dovodi poljudske aktere. Ovaj put predstavio je stoperski tandem Mario Maloča - Goran Milović, koji po svim ocjenama dominira u Hrvatskoj ligi.

- Ugodno nam je pričati o pobjedi nad Hrvatskim dragovoljcem, sjećanja su super, ali okrenuli smo se derbiju protiv Lokomotive. Lijepo je biti na prvom mjestu, želimo tu ostati što duže. Možemo mi to, pokazali smo iz utakmice u utakmicu da zaslužujemo - kazao je Maloča.

Stperski dvojac bijelih ove sezone stvarno djeluje impresivno. Kada nedostaje jedan od njih to se odmah osjeti, vidjelo se to i u utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca kada nije bilo Milovića. Koja je tajna dvojca Ma-Mi?

- Najbitnije je što igramo već dugo zajedno, trener Tudor nam vjeruje, brzi smo, igramo visoko, nadopunjujemo se. O Goranu mogu reći sve najbolje, ima predispozicije za igranje u vrhunskom klubu, čast mi je što igram s njim - kaže Maloča.

Obojica visoko kotiraju na Hajdukovoj prodajnoj listi. Nije da baš imaju ponuda, ali Hajduk puno očekuje u zimskom prijelaznom roku od prodaja. Kako igraju, najidealnije bi bilo da negdje odu zajedno...

- Bilo bi lijepo da odemo negdje zajedno, taj kupac bi pogodio. Ali, pustite to, najvažnije je da mi igramo dobro - zaključio je Maloča.

A Milović je dvoboju u Kranjčevićevoj gledao na televiziji. Nije mu bilo lako.

- Teško je to gledati na televiziji, doživio sam je dosta emotivno, skakao sam kao lud kad smo postigli gol za pobjedu - sjeća se Milović.

Nahvalio ga je Maloča, pa je Milović uzvratio.

- Sama činjenica da je Mario već dugo tu, da je debitirao sa 17 godina u momčadi u kojoj je bilo odličnih igrača, dovoljno govori. Debitirao je s Tudorom, Živkovićem, Vejićem... Mario je konstanta Hajduka, cijeloj momčadi pomaže njegovo iskustvo, iznimno je brz, čita igru - o Maloči će Milović.

Mario je u reprezentaciji, puno je onih koji smatraju da je i Miloviću tamo mjesto.

- Na meni je raditi i trenirati, davati svoj maksimum, a o svemu drugome odlučit će stručni stožer reprezentacije - kaže Milović.

U međuvremenu, Milović i Hajduk imaju ugodnu spoznaju da drže prvo mjesto na tablici.

- Lijepa je ovo priča koju sada živimo. Već dugo Hajduk nije bio konkurentan za prvaka. Mlada smo momčad, moramo nastaviti ovako. Liga je jaka, jedan poraz može srušiti sve ambicije - rekao je Milović.

Lokomotiva će biti prva, koja će željeti srušiti Hajduk.

- Sve znamo o Lokomotivi, ona je stalno iznenađenje, bez obzira na odlaske igrača, opet je u vrhu. Mi idemo na pobjedu, sada je važno što dulje ostati na prvoj poziciji - kazao je Milović.

Kao magistar kineziologije Milović je pokušao objasniti fenomen super ozračja u Hajdukovoj momčadi.

- Teško je u profesinalnom nogometu postići ovako ozračje u momčadi. Kod nas nema odskakanja iz grupe, nitko nije siguran za mjesto u momčadi, imamo širok kadar. Svaki trening je maksimalan, svi se žele dokazati, i to doprinosi našem zajedništvu - zaključio je Milović.

>>'Hajduk je prvi iako se Dinamo trebao prošetati ligom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije