Druženje Dinama i Hajduka

Mamić izbjegao druženje plavih i bijelih

Hajduk Dinamo ručak (1)
Marko Lukunić/Pixsell
19.03.2011.
u 15:07

Prije pet godina prekinuta je tradicija druženja klupskih vodstava, sad se to nastavlja, poziv Dinama prihvatilo je Hajduk, a nazočni su bili Marković i Srebrić. Izostao je Zdravko Mamić

Tradicije su tu da se ruše, tako je bila srušena ona po kojoj su se tradicionalno na ručku ili večeri nalazili predstavnici Dinama i Hajduka prije svakog njihovog susreta, srušena je dok je pšrvi čovjek Hajduka bio Branko Grgić. I taj 'post' od druženja trajao je pet godina. Predsjednik Dinama Mirko Barišić održao je obećanje i pozvao čelnike Hajduka na ručak, a ovi su se odazvali i jučer je u restoranu Klub književnika teklo samo med i mlijeko. Doduše, počelo se s pjenušcem.

Delegacije su bile brojne, plave su predstavljali predsjednik Mirko Barišić, glavni direktor Damir Vrbanović, direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko, direktor marketinga Ivan Tica, Splićani su uzvratili s još jačim sastavom -predsjednik Josip Grbić, predsjednik Nadzornog odbora Petroslav Sapuna, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, član Uprave Ivan Rimac, glasnogovornik Nikica Vukašin. I posebni gosti, valjda ne da bi bili tampon zona, bili su predsjednik HNS-a Vlatko Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić. Falio je samo Zdravko Mamić, nitko nije želio reći gdje je i zašto i on nije stigao. A poziv Igoru Štuimcu nije bio upućen da bi se kompletirala krema vrha hrvatskog nogometa, pozicija i opozicija.

Vlatka Markovića posjeli su na bijelu stolicu.

- Bijeli su bijeli vrhovi planina - na to je odgovorio Marković koji je bio trener oba kluba.

Barišić je dobio buketbijelog cvijeća, razmjenjene su i poklon vrećice, palvi su bijele darivali buteljom vina, likerom, licitarskim srcima i paprenjacima.

Sapunar je pokrenuo priču o slavlju stotog rođendana Hajduka.

- Neki kažu da to sve nije izgledalo baš nešto posebno.

- Ma dajte, pa to je bilo svjetski napravito - uzvratio je Marković, a uključio se i Barišić:

- Trebalo bi takve pitati što bi oni uopće htjeli.

Bijele je zanimalo i koji je datum Dinamove proslave, a onda su prije prvog jela u slijedu riječ dobili predsjednici klubova.

- Pozvali smo Hajduk u goste, drago mi je što su se odazvali Vlatko Marković i Zorislav Srebrić. Naši su klubovi prevažni u HNL-u, da bi netko drugi odlučivao o nama. Moramo se družiti, razgovarati o svemu dobrom za nas i za hrvatski nogomet.  Ovo je opuštajuće druženje, tema je bila i sama utakmica koja nas je čekala, ali želje je svakako bila nastaviti tradiciju koja je prije pet godina prekinuta - govorio je Mirko Barišić.

Na sličnom su tragu i riječi Josipa Grbića, predsjednika Hajduka.

- Hajduk i Dinama su dva najveća kluba u Hrvatskoj. Ovakvi susreti trebaju biti češći, prije svake naše utakmice. Moramo sjesti i pričati o svemu, o hrvatskom nogometu jer samo tako možemo ići naprijed.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
don07
16:44 19.03.2011.

strašno...

OB
-obrisani-
18:42 19.03.2011.

don07.... Hajde reci ti nama ,sto je strasno... ?.... Bili tebi bilo draze da se nisu odazvali i da se prepucavaju sa bilima... Covjece spusti se na zemlju i zakopaj svoju mrznju duboko da vise nikad ne izadje van... Rivaltet Rivaltet na travnjaku je jedno ,otvorena mrznja jednih prema dugima je nedopustiva... Dinamo i Hjaduk su nasa dva najveca kluba u Hrvatskoj i mislim da bi se tako trebali i mi kao naivijaci ponasati,a ne udri jedno po drugom ..... Veceras navijam za svoj klub ,Dinamo .... Opet nek bolji pobjedi i nakon utakmice nek sve prodje u miru kao i za vreme utakmice...

NO
NOBLE
19:07 19.03.2011.

Ovako!! osobno mislim da je mrznje bilo dosta,ali oduvijek se nogometnim terenima i tribinama izbacivalo visak nezadovoljstva i pojedinacne frustracije.Slazem se da \"VELIKI\" klubovi trebaju odrzavati sastanke,ali treba ukljuciti i tkz. male klubove u razgovore.Hrvatska je dovoljno napacena zemlja da bi se jos i medjusobno svadjali i mrzili.Pojedinci ,a ima ih nemali broj,jedva bi docekali da se medjusobno pobijemo i istrijebimo. CUVAJMO NASU HRVATSKU,VOLIMO SE I NEDAJMO NIKOME DA NAS RAZORI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije