DISCIPLINSKA KOMISIJA Bez odluke o prijavi Udruge

Mamić je prikočio postupak protiv sebe

22.12.2008.
u 18:04

Kalkulacije o tomu hoće li i kakvu kaznu dobiti Zdravko Mamić za vrijeđanje suca Vlade Svilokosa pale su u vodu. Niti je dobio novčanu, niti vremensku suspenziju, koja je mogla biti i do dvije godine zabrane obavljanja dužnosti u nogometu.

Pogrešna prijava Udruge
Jer, Disciplinska komisija Hrvatskoga nogometnog saveza prekinula je postupak po prijavi Skupštine udruge klubova Prve HNL. Naime, Zdravko Mamić došao je u Rusanovu dati očitovanje, no umjesto da govori o tomu je li kriv, što je rekao, je li vrijeđao i prijetio sucu Svilokosu, Zdravko Mamić pokazao je lukavstvo i uložio prigovor na prijavu Udruge prvoligaša.

- Gospodin Mamić tvrdi da je odluku o prijavi podnijela Skupština Udruge na kojoj je bilo sedam članova. Ali, tvrdi da predstavnik Croatije Sesveta Zdravko Čokić nije imao pravo glasa jer je i član Nadzornog odbora, pa nije mogao biti i član Skupštine. Ako je to točno (a jest, nap. a.), tada je Skupština donijela odluku sa šest glasova, a za odluku je potrebno sedam glasova, tvrdio je Mamić - izvijestio je član Disciplinske komisije i pravnik HNS-a Vlado Iveta.

Postupak time ipak nije gotov. Disciplinska komisija tražila je očitovanje Udruge prvoligaša, iz Ilice 31 trebaju dostaviti podatke je li spomenuti Zdravko Čokić član Nadzornog odbora i je li sudjelovao u radu Skupštine. Ako je Udruga pogriješila, onda je prijava protiv Mamića ništavna.

- U svakom slučaju, o tome će se raspravljati na novoj sjednici Disciplinske komisije, između 10. i 15. siječnja - kazao je Iveta.

No, još se o terminu treba dogovoriti i s novim predsjednikom Disciplinske komisije. Naime, Ante Tomaš odradio je zadnju sjednicu kao predsjednik, po novom statutu tu funkciju mora obnašati stručna osoba. Novi predsjednik Mario Jutt tako će u svojoj prvoj predsjedničkoj dužnosti na rasporedu imati Zdravka Mamića.

Stiže nova prijava
U Maksimiru su očito vrlo vješti kad su pravno-proceduralne pojedinosti i rupe u pitanju. No, to neće trajno spasiti Zdravka Mamića.

Već jučer je Udruga donijela novu odluku o prijavi, nakon što je čula vijest iz HNS-a da prva prijava nije bila dobra jer Čokić doista nije imao pravo glasa. Ovaj put odluka je donesena s kvorumom, ali u Dinamu već planiraju novi prigovor, vidjet ćemo hoće li direktor plavih Damir Vrbanović ponovo biti spretan u traženju rupa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije