GOTOVA PRIČA

Manchester City je prvak Engleske! Nottingham slavio nad Arsenalom i ostao u ligi

Manchester City v Aston Villa Premier League
Foto: Bradley Ormesher/NEWS SYNDICATIO
1/3
20.05.2023.
u 20:55

Manchester City tako je po deveti put u svojoj povijesti osvojio naslov engleskog prvaka, s tim da je ujedno obranio naslov i postao prvak treću sezonu u nizu

Nogometaši Nottingham Foresta svladali su pred svojim navijačima Arsenal s 1-0, u ogledu 37. kola engleske Premier lige, čime je Manchester City i matematički obranio naslov prvaka.

Na vrhu ljestvice Manchester City ima četiri boda više od Arsenala koji do kraja sezone mora odigrati još samo jednu utakmicu. Momčad Josepa Guardiole, pak, ispred sebe ima još dva ligaška dvoboja.

Manchester City tako je po deveti put u svojoj povijesti osvojio naslov engleskog prvaka, s tim da je ujedno obranio naslov i postao prvak treću sezonu u nizu. 

Ovim naslovom prvaka Manchester City se na vječnoj ljestvici izjednačio s Evertonom po devet naslova, a ispred njih su Manchester United s 20 naslova prvaka, Liverpool s devetnaest i Arsenal s trinaest.

May 20, 2023, Nottingham: Nottingham, England, 20th May 2023. Martin Odegaard of Arsenal and Eddie Nketiah of Arsenal react to a missed chance during the Premier League match at the City Ground, Nottingham. Photo via Newscom Photo: Nigel Roddis/NEWSCOM
Foto: Nigel Roddis

Arsenal je i na ovom gostovanju odigrao kako je i običavao od početka travnja. Momčad Mikela Artete nije bila uvjerljiva, kao ni u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica u kojima je ostvarila dvije pobjede, tri remija i dva poraza.

Vrlo teško je Arsenal stvarao prave prilike protiv čvrstog domaćina, premda su gosti iz Londona većinu utakmice dominirali posjedom i pokušavali zaprijetiti.

Nottingham je, pak, nastavio odličan niz u finišu sezone te je došao do treće pobjede u posljednjih pet utakmica. Opet je strijelac bio Nigerijac Taiwo Awoniyi koji je odlučio pobjednika u 19. minuti. U zadnje tri ligaške utakmice ovaj je Nigerijac postigao čak pet pogodaka.

Osim što je Manchester City i matematički obranio titulu, ovom pobjedom je Nottingham Forest osigurao ostanak u Premier ligi i iduće sezone.


 
 

Komentara 1

Avatar southman
southman
21:39 20.05.2023.

Luzeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije