GRADIT ĆE SE NOVI

Manchester United više neće igrati na Old Traffordu? 'Stadion bi ostao kao spomenik povijesti kluba'

Premier League - Manchester United v Liverpool
Foto: MOLLY DARLINGTON/REUTERS
1/3
10.09.2024.
u 14:55

Manchester United je sklopio partnerstvo sa Trafford Council i Greater Manchester Combined Authority kako bi osigurali da će izgradnjom novog stadiona imati koristi i lokalna zajednica, navode engleski mediji.

Engleski nogometni velikan Manchester United napravio je sljedeći korak prema izgradnji novog stadiona kapaciteta 100.000 gledatelja ulaskom u strateško partnerstvo kako bi se stvorio novi stambeni, sportski, rekreacijski, poslovni i zabavni kompleks oko područja Trafford Wharfside.

Manchester United je sklopio partnerstvo sa Trafford Council i Greater Manchester Combined Authority kako bi osigurali da će izgradnjom novog stadiona imati koristi i lokalna zajednica, navode engleski mediji.

Klub je osnovao radnu skupinu, imenovat će se i neovisni direktor i savjetodavni tim koji će nadgledati rad i osigurati da projekt klupskog stadiona i strategija razvoja tog dijela grada budu potpuno usklađeni. Nalazi tima bit će uključeni u preporuke radne skupine koju vodi Lord Sebastian Coe.

Novi Unitedov suvlasnik Sir Jim Ratcliffe želi konačnu odluku o svojoj viziji "Wembleyja sjevera" do kraja godine. Novi stadion, koji bi bio izgrađen na zemljištu u vlasništvu kluba odmah uz Old Trafford, mogao bi biti izgrađen do 2030. godine. Kapacitetom od 100.000, novi stadion ManU-a bi postao drugim po veličini u Europi iza Barceloninog obnovljenog Nou Campa.

United je već otkrio planove prema kojima bi zadržao smanjenu verziju Old Trafforda koji bi stajao kao "spomenik povijesti kluba", a na njemu bi utakmice igrale nogometašice i mlađi uzrasti.

"Cilj ovog projekta nije samo razvoj stadiona svjetske klase za sjever Engleske, već i osigurati da to donosi široke društvene i gospodarske koristi lokalnom području," kazao je lord Coe za Daily Mail.

"Crveni vragovi" trenutačno igraju na Old Traffordu koji ima kapacitet od 76.000 mjesta i drugi je najveći engleski stadion nakon Wembleya.

Nadimak stadiona je "Kazalište snova", kako ga je prozvao legendarni igrač Uniteda, Sir Bobby Charlton.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije