POGLED STRUČNJAKA

Mandžo mora otići, Pep ne radi dobro...

Mario Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
30.04.2014.
u 11:42

– Žao mi je Mandžukića, mislim da bi bolje bilo da ode jer mu ne odgovara ova igra. Prekasno mu daju loptu, protiv prosječnih protivnika to štima, ali protiv jakih i ne baš – kaže Barić

Svoje viđenje sinoćnjeg sraza Bayerna i Reala prenio nam je naš stručni suradnik, bivši izbornik Otto Barić.

– Bila je to taktička pobjeda Carla Ancelottija nad Pepom Guardiolom. Real je namjerno puštao Bayern da dođe na njihovu polovicu, a igra njemačke momčadi bila je prespora. Ancelotti je izračunao da će protivnik dolaziti na njihovu polovicu s 40 bespotrebnih dodavanja. Da im je trebao još koji pogodak, Real bi ga zabio –  kazao je Barić i dodao:

–  Ovo što Guardiola radi u Bayernu nije dobro. Zadnjih mjesec dana u silaznoj su putanji. Igri njegove momčadi nedostaje skok, centaršut, dubinska lopta, presing, šut s 20 metara... Pod Heynckesom su igrali puno bolje. Imam dojam da je Borussia igrala da bi Realu bilo puno teže.

Kako ocjenjujete Marija Mandžukića?

–  Imao je nesreću. Zabio mu je Sergio Ramos, igrač za kojeg je on bio zadužen. Žao mi je Mandžukića, mislim da bi bolje bilo da ode jer mu ne odgovara ova igra. Prekasno mu daju loptu, protiv prosječnih protivnika to štima, ali protiv jakih i ne baš. Čini mi se da španjolski pas ne odgovara u njemačkoj momčadi – kaže Barić, koji je nahvalio Modrića ("bio je među dva-tri najbolja igrača na terenu").

Barić smatra da će Real u finalu igrati protiv Mourinhova Chelseaja i da će slaviti Španjolci.

Razloge Bayernove katastrofe u polufinalu pokušao nam je objasniti i bivši Dinamov trener Kruno Jurčić.

–  Bayern je zapao u krizu u najgorem trenutku, ali je strašno da je pao u elementarnim stvarima. Sad će svi opet kritizirati tika-taku, a poraz je došao iz prekida. Real je možda malo iznenadio jer nije samo stao u dvije linije obrane, već je to kombinirao s visokim izlascima kad je Neuer imao loptu i zbunio im je zadnju liniju. Guardiola voli zonu kod prekida, a ja to ne volim, to je onda kolektivna odgovornost, a zbog kolektivne odgovornosti propadale su i države pa kako neće momčad. Nije presudila tika-taka, ali i Guardiola dosta luta, momčad je zbunjena. Real je individualno jači od Bayerna, motoričniji je. Neću sad o Cristianu Ronaldu, Baleu, Benzemi, ali srce Reala su Pepe, Luka Modrić i Xabi Alonso. Kako su drugi polufinalisti Atletico i Chelsea, a ovdje je već prošao Real Madrid, očito je destrukcija opet preuzela primat – kazao je Jurčić.

>> 'Mandžukić se, umjesto da prijeti protivniku, usredotočio na neke druge stvari'
>> Modrić asistent za gol, najbolji dodavač u Realu te drugi po pretrčanim kilometrima

Komentara 43

Avatar franioprvi
franioprvi
13:15 30.04.2014.

Dok igraju ona dva sebicnjaka , Ribéry i Robben , Mandzo nema niti jednu upotrebljivu loptu. Tek kad udju Goetze ili Sharbini , stanje se popravlja.

Avatar petrolio
petrolio
12:15 30.04.2014.

ako pep ostane u bayernu, manđo mora pod hitno otići jer je pep svojim stilom igre uništio jak i agresivan bayern kakav je do nedavno bio, a manđo propada sa tika-taka stilom igre!

Avatar abraham73
abraham73
12:30 30.04.2014.

nije tika taka za svabe, oni su tehnicki limitirani, neka ostanu kod njihovih aduta kao diciplina, trcanje itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije