NIKO KOVAČ:

Mandžo spreman za kup, 
Kovačić prvo u Bad pa Gračanu

Mario Mandžukić i Luka Modrić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.05.2014.
u 10:00

Niko će u utorak nazočiti finalu Kupa Rijeka – Dinamo, poslat će Fifi širi popis za SP a objavit će ga u srijedu.

Izbornik Niko Kovač javio se iz Austrije i potvrdio da ozljeda Marija Mandžukića nije ozbiljnija.

– Nisam se čuo s Mandžom, no dr. Bahtijarević kazao mi je da nema razloga za zabrinutost i da udarac koji je Mario dobio na utakmici sa Stuttgartom neće ostaviti trajnije posljedice. Mandžo bi trebao biti spreman za finale njemačkog kupa protiv Borussije (subota, 17. svibnja u 20 sati, nap. a.), a potom se priključiti pripremama za SP – kazao je izbornik Kovač.

Niko će u utorak nazočiti finalu Kupa Rijeka – Dinamo, poslat će Fifi širi popis za SP a objavit će ga u srijedu. Okupljanje vatrenih počinje 21. svibnja, a Mandžukić će se priključiti dan zatim. Kasnit će i Ivan Rakitić koji 18. svibnja igra posljednje kolo španjolskog prvenstva.

Osim Mandžukića, proteklog vikenda u fokusu je bio i briljantni Mateo Kovačić, dvostruki asistent na utakmici Inter – Lazio (4:1), odigranoj na San Siru pred 64.718 gledatelja. Kova je igrao na poziciji zadnjeg veznog, u tandemu s Brazilcem Hernanesom (također putnikom na SP), i dolascima iz drugoga plana izluđivao obranu Lazija.

Kovačić u top-formi

Kova je očito u pravom trenutku došao u top-formu, što je zasluga i trenera Mazzarija koji mu je dao punu minutažu u četiri posljednje utakmice. Mateo je odigrao 31 utakmicu u Seriji A ove sezone i preostaje mu gostovanje kod Chieva sljedeće nedjelje. Zanimljivo, sjajni Interov vezist naći će se ovih dana na dva popisa hrvatskih izbornika, zajedno sa Zelenikom, Bubnjićem, Vrsaljkom i Rebićem (ako bude zdrav). Gračan na sve njih računa u kvalifikacijskoj utakmici protiv Ukrajine (28. svibnja), a Niko će možda čak četvoricu njih voditi u Brazil. A hoće li Kovačić uopće ići na pripreme u Bad Tatzmannsdorf s obzirom na to da će se isto vrijeme pripremati i mladi, pitamo Kovača.

– Da, Kovačić i ostali mladi koje odaberem ići će u Bad te se dva dana prije utakmice s Ukrajinom priključiti selekciji U-21. Ovisno o tome koliko budu angažirani u tom susretu, odlučit ću koliko ću ih koristiti 31. svibnja protiv Malija – objasnio je Niko.

Kovačićev bljesak protiv Lazija začinio je oproštajnu utakmicu legendarnoga Javiera Zanettija na Meazzi. Argentinac je u Inter došao 1995. godine, nedugo nakon što je Kovačić proslavio prvi rođendan. Zanetti se nakon utakmice primio mikrofona i obratio publici na San Siru.

Zanetti zahvalio i majci

– Ne možete ni zamisliti koliko je ovo emotivan trenutak za mene. Nije dovoljno reći vam da ste svi fantastični. Hvala svima koji su mi u nekom trenutku bili bliski, kao i mojoj supruzi Pauli i divnoj obitelji koju smo zajedno podigli. Velika hvala i mome ocu, a siguran sam da je i moja majka na nebu sretna koliko i ja – kazao je 40-godišnji Zanetti koji može birati poziciju u Interu, bit će sportski direktor ili dopredsjednik.

>> Naš poker špica svjetski je vrh! To nema ni Elf, ni Englezi, ni Talijani...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije