Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLAN KRAJ EURA

Modrić je dobio veliki naklon na svjetskoj sceni: 'Nogometaši kao on zaslužuju nešto drugo...'

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
27.06.2024.
u 09:27

"Nogometaši njegove veličine zaslužuju drugačiji oproštaj. No, nogomet ne mari za takve stvari; važan je raspored, pa ako on nalaže da se napravi špalir ili donesu neke nagrade, tako će biti", piše José Luis Hurtado.

"Bilo je stresno, kako ćemo preživjeti sve ovo. Borili smo se kao lavovi do kraja. Nažalost, nogomet je s nama bio okrutan. Danas pogotovo, ali i zadnju utakmicu, primili smo dva gola u zadnjim sekundama. To je nogomet. Nekada ti donese puno sreće, nekada puno tuge", govorio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić nakon što su Vatreni u posljednjim sekundama primili gol za 1:1 i remijem protiv Italije ostali bez plasmana u osminu finala Europskog prvenstva.

O bolnom oproštaju Luke Modrića, danas 38-godišnjeg veznjaka, od Europskog prvenstva napisani su mnogi redci, a jedan komentar u njegovu čast sastavio je i novinar španjolske Marce José Luis Hurtado. "Modrić je zaslužio još jedan oproštaj", stoji u naslovu emotivnog teksta koji prenosimo u cijelosti.

"S 38 godina, kada ste za 16-godišnjeg Laminea Yamala stari, Luka Modrić doživio je jednu od najmračnijih noći svoje sportske karijere. Hrvatska je ispala s Europskog prvenstva nakon što je u posljednjoj minuti primila gol od Italije, sličan onome koji je primila od Albanije.

Osim čuda znanosti, bila je to Modrićeva posljednja utakmica na nekom europskom prvenstvu. Nogometaši njegove veličine zaslužuju drugačiji oproštaj. No, nogomet ne mari za takve stvari; važan je raspored, pa ako on nalaže da se napravi špalir ili donesu neke nagrade, tako će biti. Hrvata je tako još čekalo uručenje trofeja za najboljeg igrača utakmice. Modrićev izraz lica s trofejem u rukama odavao je duboku tugu. Postoje policijski zapisnici u kojima su ozlijeđeni ljudi sretniji od njega tada.

VEZANI ČLANCI:

Cijelu sezonu u Real Madridu bio je zadužen za to da ponekad bude heroj. U četvrt sata od njega se očekivalo da naslika Picassa. Hrvat je postavio štafelaj, a igra se mijenjala svaki put kad bi lopta prošla kroz njegove noge To se ne računa za Hrvatsku, momčad koja zna živjeti samo oslanjajući se na njegovu genijalnost od prve minute.

Modrić se još opirao najavama povlačenja iz reprezentacije. Hrvatsku čeka težak put bez velikana koji su je odveli do finala Svjetskog prvenstva. U međuvremenu, Modrić se priprema za sljedeću sezonu. Protokol La Lige nalaže da se Hrvatu plješće gdje god prođe.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije