NOGOMET - 1. HNL

Marićev najljepši dar

17.03.2002.
u 00:00

* Navijače su pozdravili i Janica i Ivica Kostelić, a Silvio Marić darovao im je predivnu partiju, novi kapetan podsjetio je na izdanja koja je pružao kad su u Maksimiru igrane utakmice Lige prvaka

ZAGREB - Napokon odlični Dinamo, napokon jedna dojmljiva partija mlade momčadi Ilije Lončarevića. Plavi su pobijedili Kamen Ingrad s 4:0 u utakmici u kojoj su od početka do kraja bili dominantni i prikazali možda i najbolje izdanje ove sezone u Maksimiru. Iako je Dinamo već pobjeđivao tako visokim rezultatom, nijednom protivnik nije izgledao tako nemoćno, bez i najmanje šanse da kući ode s pokojim bodom.

Vrlo je svečano bilo jučer u Maksimiru. Dinamovi navijači, BBB-ovci, slavili su svoj 16. rođendan, a njih su došle pozdraviti trenutačno najveće hrvatske sportske zvijezde - Janica i Ivica Kostelić. Odjeveni u Dinamove majice, s natpisom "Hvala BBB", brat i sestra Kostelić istrčali su na maksimirski travnjak pozdravljeni pljeskom dobro ispunjenih tribina. Zatim su istrčali i nogometaši Dinama u bijelim majicama s porukom "Sretan rođendan BBB", a kapetan Silvio Marić i predstavnik Udruge navijača Dinama Janici i Ivici podijelili su cvijeće i prigodne darove. Kostelići su potom odigrali nekoliko dvostrukih dodavanja od zapadne do istočne tribine i na taj način zahvalili navijačima na podršci tijekom cijele sezone na mnogim europskim skijalištima. A sebi su navijači podarili desetke dimnih bombi i baklji, koje su zapaljene u 16. minuti na istočnoj tribini: sve je bilo u znaku njihove obljetnice.

Možda je i cijeli taj ugođaj nagnao Dinamova trenera Iliju Lončarevića - doduše nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca - da protiv Veličana izvede vrlo napadačku momčad, s čak pet igrača koji gledaju prema suaprničkom vrataru, najofenzivniju u dosadašnjem dijelu prvenstva. I počelo je napadački, Dinamo je želio ugoditi euforiji s tribina i što prije postići pogodak, nogometaši Kamena Ingrada rijetko su napuštali svoj 16-erac, a pogotovo su teško ulazili u Dinamov. No, malo je bilo konkretnih prijetnji, iz prvog dijela pamtimo tek prekrasnu akciju Leke, Petrovića i Kranjčara, na kraju koje je Niko Kranjčar s nekoliko metara pogodio Turinu, Dinamovog vratara na kaljenju u Velikoj. Naravno, pišemo i vodeći Dinamov pogodak, Bakula je propustio loptu, odlično ju je pratio Zahora, sjurio se prema vratima i zatresao mrežu za 1:0.

Nastavak nije donio nikakvu promjenu, Dinamo je i dalje bio superioran, a iz te je dominacije ipak isplivala jedna ključna figura - Silvio Marić. Mara je postao pravi vođa momčadi, teško je prebrojati kilometre koje je jučer istrčao, lopte koje je podijelio, podigao je igru cijele momčadi na mnogo višu razinu. Uostalom, Marić je postigao i pogodak za 2:0, te dvaput asistirao, Petroviću i Pilipoviću za konačnih 4:0. Novi kapetan vratio je pobjednički duh, njegova upornost i želja da dobije svaki duel ubrizgali su krv ovoj momčadi. A navijačima je time darovao najljepši dar, podsjetio ih je na izdanja koja je pružao kad su u Maksimiru igrane utakmice Lige prvaka.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije