trijumf u moskvi

Marin: Bio je to 'deja-vu', no teže je obraniti nego osvojiti

Marin Cilic of Croatia kisses his trophy after defeating Roberto Bautista Agut of Spain in their Kremlin Cup men's single tennis match final in Moscow, Russia, October 25, 2015. REUTERS/Maxim Shemetov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
26.10.2015.
u 13:44

Čilić je protiv Španjolca Bautiste-Agute slavio sa 6:4, 6:4. Isti rezultat ova dva suparnika bio je i u prošlogodišnjem finalu Moskve. Doista nesvakidašnje

To je doista bila repriza lanjskog finala ATP turnira u Moskvi. Isti su bili suparnici, Hrvat Marin Čilić i Španjolac Roberto Bautista–Agut, isti je pobjednik, Čilić, pa je čak isti i rezultat 6:4, 6:4.

Marin je tako došao do prve ovogodišnje krune i do 14. naslova u karijeri (u 23. finalu) te će tako osmu godinu u nizu završiti s najmanje jednim osvojenim ATP turnirom. Ujedno je to treći naslov Hrvata u Moskvi jer je 1996. taj turnir osvojio Goran Ivanišević.

Sjajan na prvom servisu

U finalnom meču koji je potrajao malo manje od sat i pol Čilić je osvojio 75 posto poena nakon njegovog prvog servisa, pogodio devet asova te iskoristio obje prilike za obrat. Španjolac je imao četiri prigode, ali nije iskoristio niti jednu i zato je izgubio i drugi dvoboj s našim najboljim tenisačem.

– Bio je to svojevrsni 'deja–vu', doista je puno toga bilo isto ili slično kao i prošle godine. Oba su mi ova naslova u Moskvi vrlo važna i draga, a ovaj mi je još draži jer zna se da je teže obraniti nego osvojiti. U prvih četiri-pet gemova finala nisam bio baš uvjerljiv, ali poslije je to bilo puno bolje – kazao je Čilić novinarima u Moskvi otkrivši da privodi kraju utemeljenje humanitarne fondacije kojoj će cilj biti pomagati djeci u nevolji.

Trijumfom u Moskvi Marin je (uz zaradu od 127. 000 USD) na ovogodišnjoj ATP listi, koja je mjerodavna za plasman na završni Masters u Londonu, pretekao Johna Isnera i našao se na 12. mjestu s 2440 bodova. Nastup su osigurali Đoković, Murray, Federer, Wawrinka, Berdych i Nadal a za preostale dvije pozicije bore se Nishikori (4040), Ferrer (3765), Tsonga (2545), Gasquet (2535), Anderson (2475) i Čilić (2440).

Ostali rezultati Marinu nisu baš išli na ruku, najveći kandidat za osmu poziciju David Ferrer osvojio je turnir u Beču pobijedivši u finalu Amerikanca Johnsona sa 4:6, 6:4, 7:5. Na tzv. ulaznoj listi Čilić će u ponedjeljak biti 13. tj. pomaknut će se za jedno mjesto (i tu će preteći Isnera).

Ćorić u paru s Troickim

Ovaj tjedan naši će najbolji tenisači nastupiti na turniru iz kategorije ATP 500 u Baselu. Marin Čilić će biti sedmi nositelj i u prvom se kolu sastaje sa Švicarcem Marcom Chiudinellijem (315.) koji nastupa s pozivnicom (Međugorac bi u četvrtfinalu mogao na Nadala). Suparnik Borne Ćorića je četvrti nositelj Kevin Anderson (11.) iz JAR–a, a Ivo Karlović sučelit će se s drugim nositeljem Švicarcem Stanislasom Wawrinkom (4). U paru će nastupiti Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo te Borna Ćorić i Srbin Viktor Troicki.

>> Čilić se popeo na 13. mjesto, Karlović i Ćorić nazadovali

Komentara 2

DU
Deleted user
14:50 26.10.2015.

pravi hrvati su jedino hercegovci. samo sto hrvati nisu hercegovci oni mrze svoje iz dna duse. bravo cila ubedljivo najbolji hrvatski sportas,

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:06 26.10.2015.

Mi pravi hrvati smo izuzetni ponosni kada ovaj bosanac Marin Čilić osvaja turnire u našim šarenim cirkusantskim bojama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije