ŽELI JEDNAKE KRITERIJE

Materazzi: Ne trpim sudačke nepravde

Crveni karton
Reuters
26.09.2009.
u 11:55

Interov stoper Marco Materazzi potužio se novinarima da u talijanskom nogometu suci zauzimaju različite kriterije, ilustrirajući svoju tvrdnju kroz dva primjera. U jednom od njih je i sam bio protagonist.

Materazzi je komentirao epizodu s posljednje utakmice 5. kola Serije A između Genoe i Juventusa (2:2), odigrane u četvrtak. Prozvao je suca tog dvoboja Massimiliana Saccanija zbog toga što nije isključio Juventusovog brazilskog igrača Felipea Mela.

- Ja sam kao i moj trener Jose Mourinho, ne trpim sudačke nepravde. Jeste li čuli što je Melo rekao sucu kad mu je ovaj pokazao žuti karton? Da vam ja kažem? Rekao mu je: ''Kurvin sine''! Ne razumijem zbog čega nije bio isključen.

Tada se Marco prisjetio Trofeja Tim, pripremnog turnira odigranog sredinom kolovoza .U prvoj utakmici kružnog turnira, u kojem dvoboji traju po 45 minuta, Inter je igrao protiv Juventusa. Milanski je klub vodio s 1:0 kad je sudac pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Materazzija na Amauriju.

- Rekao sam tada sucu Damatiju da bi se trebao sramiti zbog dosuđenog penala, a ovaj mi je pokazao crveni karton. Iako je u pitanju bilo natjecanje koje baš i ne znači sve na svijetu, morao sam još i platiti 5.000 eura kazne. To nije u redu. Mislim, nemojte ovo shvatiti kao napad na sudačku organizaciju, ali ako želite da stvari normalno funkcioniraju, onda moraju vrijediti isti kriteriji za sve – zaključio je Materazzi.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
romictea
12:29 26.09.2009.

Sudci koji pristrano sude zasluzili su u najmanju ruku dozivotnu suspenziju, i plus bezbol palicom smrskana oba koljena. Nije mi jasno kako sudci u nogometu ne vide niti 50% onoga sto vide sudci u rukometu ili kosarci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije