Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz slovenskog tabora

Matjaž Kek: Hrvatska je po svemu bolja od nas, radujem se utakmici s vatrenima

Matjaž Kek
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
22.03.2022.
u 07:00

– Tvrdim da je igrati na ovoj razini privilegij, pogotovo kada su u pitanju europske utakmice. Morat ćemo biti mudri i dobro organizirani i vjerojatno spremni na svaki izostanak.

Hrvatska i Slovenija pripremaju se za međusobnu utakmicu koja će se igrati u subotu u Dohi. I dok su se vatreni jučer okupili u Zagrebu, prvi dio slovenske nogometne reprezentacije predvođen izbornikom Matjažem Kekom već je stigao u Dohu.

Sloveniju nakon sraza s Hrvatskom čeka još jedna pripremna utakmica, ona protiv Katara. Inače, u Dohu su s izbornikom doputovala i šestorica reprezentativaca, a ostali će stići izravno iz svojih klubova u katarsku bazu slovenske vrste.

Ove pripremne utakmice, slovenskoj će reprezentaciji poslužiti kao priprema za Ligu nacija u lipnju, kada će Slovenija prvi put nastupiti u B ligi protiv Švedske, Srbije i Norveške.

– Raduju me utakmice protiv Hrvatske i Katara, ali radujem se i što ćemo imati priliku odraditi nekoliko treninga više. To nećemo moći u lipnju kada počnu natjecanja u Ligi nacija. Na koncu prvenstva očekuju nas još četiri utakmice protiv jakih reprezentacija i ovo je prilika da se netko od igrača nametne – rekao je slovenski izbornik Kek za stranicu slovenskog nogometnog saveza pa se osvrnuo na težak ritam utakmica koji će ga čekati u Ligi nacija:

– Tvrdim da je igrati na ovoj razini privilegij, pogotovo kada su u pitanju europske utakmice. Morat ćemo biti mudri i dobro organizirani i vjerojatno spremni na svaki izostanak. Pa možda i već sada u Kataru. Zanima me kako ćemo odgovoriti protivnicima koji su dobri i kvalitetniji od nas po svim parametrima. Upravo je to izazov i motiv jer napredovati možete samo ako igrate protiv boljih.

>> Pogledajte i izjavu Ante Budimira

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije