POLJSKA

Mazurka u ritmu Kloppove Borussije

'Borussia Dortmund\'s Robert Lewandowski (L) celebrates with his teammates after scoring against Olympiakos during their UEFA Champions League, group F, football match in Athens on October 19, 2011.
'ARIS MESSINIS'
15.05.2012.
u 20:36

Domaćin Eura uzda se u tribine i trojicu asova moćnog Dortmunda - Piszczeka, Blaszczykowskog i Lewandowskog

Znate li kad je reprezentacija Poljske odigrala posljednju natjecateljsku utakmicu? Bilo je to 14. listopada 2009., a prvu sljedeću odigrat će 8. lipnja 2012., na otvaranju Eura, na novoizgrađenom Nacionalnom stadionu u Varšavi protiv Grčke. Dakle, punih 968 dana imali su Poljaci da se dignu doslovno iz pepela. Jer, kako drukčije nazvati ono što im se dogodilo u kvalifikacijama za SP 2010. kad su završili pretposljednji u skupini s, pazite, Slovačkom, Slovenijom, Češkom, Sjevernom Irskom i San Marinom! Na posljednju natjecateljsku utakmicu protiv Slovačke u Chorzowu Poljake je došlo gledati 4500 ljudi, a 8. lipnja će se na Bijele orlove, kako im tepaju u zemlji, sručiti pritisak 38 milijuna sunarodnjaka.

Što je napravio novi izbornik Franciszek Smuda u protekla 32 mjeseca?

- Stvorio sam novu, mlađu momčad, a posebno smo taktički napredovali jer ne primamo više golove kao prije.

Od 11 prijateljskih utakmica izgubio je samo dvije, a Poljacima hrabrost ulijevaju remiji protiv Njemačke (2:2) i Portugala (0:0) te trijumf protiv Argentine (2:1). Ipak, domaćin Eura najviše se uzda u magičan trokut zvijezda dortmundske Borussije, dvostrukih osvajača Bundeslige - ako će Piszcek, Blaszczykowski i Lewandowski igrati atomski kao kod Jürgena Kloppa, bit će nešto od Poljaka.

Drugi krug Eura nikad nisu vidjeli...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije