Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUČERAŠNJA SJEDNICA

Mediji iz susjedstva raspisali se o Skupštini: Burno u Zagrebu, kraj Mamićeve ere u Dinamu

Mostar: Konferencija za medije Zdravka Mamića u hotelu Mepas
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
10.03.2023.
u 09:11

Slovensko Delo istaknulo je kako je riječ bila o najburnijoj sjednici kluba, dok je Kurir objavio da se jučer dogodio kaos.

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine GNK Dinamo na kojoj se odlučivalo o novim članovima Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, ali je nakon dva sata sjednica prekinuta jer su 33 člana skupštine sklona Zdravku Mamiću napustila sjednicu. Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je 41 nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvorum.

Tko će onda voditi hrvatskog prvaka? Izvršni i Nadzorni odbor će uskoro biti raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsjednik kluba. U postojećoj Upravi su Vlatka Peras i Dario Šimić, a danas će se IO vjerojatno sastati i pridružiti im još jednog člana, s obzirom na to da Uprava mora biti tročlana. S dosadašnjim članom Uprave Krešimirom Antolićem je potpisan sporazumni raskid ugovora, koji je u srijedu postao pravovaljan, dok je druga članica Uprave, Amra Peternel smijenjena.

- Pobjeda nije odnesena, ali ovo je veliki korak prema tome. Vidjeli smo da Barišić ima najviše glasova. Mislim da je ovo Mamićev kraj u Dinamu. Događa se u iduća dva mjeseca - rekao je urednik sporta Večernjeg lista Karlo Ledinski.

S njime se složio i naš novinar Robert Junaci, koji je pratio sjednicu iza zatvorenih vrata.

- Pad Zdravka Mamića je vjerojatan, njegove Skupštine više nema. Većinu nije imao nitko. Mislim da je ovo tek početak utakmice. Iako ne vidim više nikakvog smisla. Ono što je Barišić najavio je izrada novog statuta, što ćemo jako dugo čekati. Prvo se treba skupiti Skupština. Opet smo na početku, čak i dalje nego što smo bili dosad. Ovo je pozitivan iskorak. Dolazak Šimića je apsolutno dobar potez, čovjek koji nema mrlje iza sebe. Koliko sam čuo, još bi netko iz nogometnog svijeta trebao ući u Upravu - kazao je Junaci. 

A kako su sve doživjeli mediji iz susjedstva? Srpski Kurir objavio je tekst pod naslovom 'Kaos u Zagrebu: Navijači Dinama napali pristaše Zdravka Mamića', dok je RTS napisao kako je 'propala još jedna skupština kluba'.

09.03.2023., Zagreb - U zagrebackom hotelu Sheraton pocela je skupstina Dinama Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bura u Zagrebu', javio je Telegraf, a slovensko Delo izašlo s naslovom 'Kraj Mamićeve priče u Dinamu', ističući kako se u Sheratonu dogodila najburnija sjednica kluba. 'Rat u Dinamu se nastavlja, navijači pokušavali ući u hotel', naslov je Dnevnog avaza.

Uprava nastavlja s radom, ide se u promjenu statuta. Nastavljamo sa gradnjom stadiona i moderniziramo Dinamo i statut uz podršku navijača. Želimo ostati europska momčad, nastavljamo raditi na rezultatima, na školi nogometa - rekao je predsjednik kluba Mirko Barišić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije